Ο Αντρέα Κολόμπο είναι ο διαιτητής που ορίστηκε να διευθύνει το ΠΑΟΚ – Άρης, με τον Ιταλό να έχει ήδη περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να έχει σφυρίξει μέχρι σήμερα παιχνίδι του Δικεφάλου.
Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι πως η αναμέτρηση στην Τούμπα θα είναι η πρώτη του Κολόμπο σε αγώνα του ΠΑΟΚ. Μέχρι σήμερα, το ελληνικό του παρελθόν περιλαμβάνει παρουσίες σε παιχνίδια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, αλλά και στην Εθνική.
Ο Κολόμπο έχει διευθύνει δύο αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, με τα δύο παιχνίδια να έχουν πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές σεζόν.
Στις 13 Απριλίου 2025, ήταν ο διαιτητής στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ, παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Στην αναμέτρηση καταγράφηκαν δύο κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες,
Η δεύτερη παρουσία του σε ντέρμπι των δύο ομάδων ήρθε στις 17 Μαΐου 2026, αυτή τη φορά στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός, το οποίο έληξε 1-1. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Κολόμπο έδειξε τρεις κίτρινες κάρτες, χωρίς να υπάρξει κόκκινη ή πέναλτι.
Έτσι, στα δύο συγκεκριμένα ντέρμπι που έχει διευθύνει, ο απολογισμός είναι μία νίκη του Ολυμπιακού και μία ισοπαλία, με τον Κολόμπο να έχει συνολικά επτά κίτρινες και δύο κόκκινες .
Ξεχωριστή θέση στο ελληνικό παρελθόν του Ιταλού έχει και η παρουσία του στο Αγγλία – Ελλάδα 1-2. Ο Κολόμπο ήταν ο διαιτητής στο ιστορικό διπλό της Εθνικής στο Γουέμπλεϊ, σε μία από τις πιο σημαντικές εκτός έδρας νίκες της «γαλανόλευκης».
Έτσι, πριν από το ΠΑΟΚ – Άρης, ο Κολόμπο έχει ήδη εμπειρία από μεγάλα ελληνικά παιχνίδια.
Αυτό που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι να σφυρίξει τον ΠΑΟΚ. Και πλέον, η πρώτη του παρουσία σε παιχνίδι του Δικεφάλου έρχεται σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος: το ΠΑΟΚ – Άρης.
Source : inpaok.com