August 18, 2026
Το «done deal» των Γερμανών για Κωνσταντέλια_6a82cbabd326a.jpeg
Οι νέες αναφορές για τη μεταγραφή του «μάγου» στη Ντόρτμουντ

Σταθερά στην κορυφή της επικαιρότητας μένει το ζήτημα της μεταγραφής του Γιάννη Κωνσταντέλια στη Ντόρτμουντ, με τον Έλληνα «μάγο» να υπογράφει το συμβόλαιο του με τη γερμανική ομάδα (δείτε εδώ), και να επιστρέφει προσωρινά στη Θεσσαλονίκη, για οικογενειακούς λόγους.

Φυσικά η είδηση «παίζει» ανά την Ευρώπη, με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο να κάνει τη δική του ανάρτηση για την μεταγραφή, όπως και οι δημοσιογράφοι από τη Γερμανία στη συνέχεια.

To γερμανικό  «Sky», γράφει σχετικά: 

«Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε δικό της τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Οι υπογραφές για τη μεταγραφή του 23χρονου άσου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ΠΑΟΚ, είχαν ήδη πέσει από την Κυριακή.

Ο μεσοεπιθετικός πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο Ντόρτμουντ και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με την γερμανική ομάδα.

Ο Κωνσταντέλιας αγωνίστηκε από μικρή ηλικία στον ΠΑΟΚ, καταγράφοντας συνολικά 190 συμμετοχές με τη φανέλα του συλλόγου. Σε αυτές σημείωσε 44 γκολ και μοίρασε 26 ασίστ. Παράλληλα, μετρά 18 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας.

Για την απόκτηση του διεθνούς Έλληνα άσου, η Ντόρτμουντ θα καταβάλει στον ΠΑΟΚ 26 εκατομμύρια ευρώ ως πάγια αποζημίωση μεταγραφής, ενώ προβλέπονται επιπλέον 6 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους. Το συνολικό ποσό αναμένεται ρεαλιστικά να διαμορφωθεί μεταξύ 29 και 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ διατηρεί ποσοστό 15% σε περίπτωση μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή. Ο Κωνσταντέλιας αναμένεται να αμείβεται με 3 έως 4 εκατομμύρια ευρώ μικτά ετησίως στη Ντόρτμουντ.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη επικρατεί αναστάτωση στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ, με τους οπαδούς της ομάδας να αντιδρούν στην αποχώρηση του Κωνσταντέλια.

Ο 23χρονος, πάντως, επέστρεψε ήδη στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. Η επιστροφή του, ωστόσο, δεν σχετίζεται με τη μεταγραφή του, αλλά με έναν ιδιαίτερα ευχάριστο λόγο, καθώς ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έγινε πρόσφατα πατέρας.

Ο Κωνσταντέλιας μπήκε στο στόχαστρο της Ντόρτμουντ μετά το «ναυάγιο» της προσπάθειας απόκτησης του Σαΐντ Ελ Μαλά. Ωστόσο, οι άνθρωποι του γερμανικού συλλόγου είχαν παρακολουθήσει τον Έλληνα διεθνή για αρκετό καιρό και είχαν ήδη προετοιμάσει το έδαφος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Με την απόκτηση του Κωνσταντέλια, η Ντόρτμουντ αναμένεται να προσθέσει στο ρόστερ της και δεύτερο νεαρό Έλληνα μέσο μέσα στο φετινό καλοκαίρι, μετά τον Κωνσταντίνο Καρέτσα».

BettingTracker.Pro – Ανάλυση των στοιχημάτων σου, Ποια αποδίδουν και ποια όχι. Ποιοι tipsters σε στέλνουν ταμείο. Προβλέψεις ποδοσφαίρου. Στρατηγικές και Μέθοδοι Στοιχηματισμού

Source : inpaok.com

Language »