Ακόμη μία σημαντική αναμέτρηση στον «μαραθώνιο» της Super League δίνει σήμερα (18/1, 19:00) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοξενεί στο γήπεδο της Τούμπας τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.
Ο Δικέφαλος προέρχεται από εντυπωσιακή νίκη-πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς κέρδισε τον Ολυμπιακό με 0-2 και παράλληλα εξασφάλισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου προέρχεται από άνετο διπλό με 0-3 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΟΚ καταλαμβάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα με 38 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
H προετοιμασία εξπρές για το σημερινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε το Σάββατο (17/1), με το ρόστερ του ΠΑΟΚ να ταλαιπωρείται από ίωση τις προηγούμενες ημέρες. Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πέντε ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός λόγω ίωσης (Σάστρε, Θυμιάνης, Καμαρά, Ντεσπόντοφ, Μοναστηρλής), ωστόσο φαίνεται πως θα δώσουν το «παρόν» στο σημερινό ματς. Ο Βούλγαρος εξτρέμ πραγματοποίησε πρόγραμμα επανένταξης στη χθεσινή προπόνηση. Στον αντίποδα, ο Γίρι Παβλένκα μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, ενώ ο Λούκα Ιβανούσετς υποβάλλεται καθημερινά σε θεραπείες.
Ο ΠΑΟΚ δεν ανακοίνωσε αποστολή για την επικείμενη αναμέτρηση, κρατώντας «κλειστά» τα χαρτιά του, μια τακτική που ακολουθείται στα περισσότερα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα. Πάντως, δεδομένα εκτός αποστολής μένει ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, καθώς είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την ποινή του.
Όσον αφορά τον ΟΦΗ, βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον Παναιτωλικό, ωστόσο έχει ένα ματς λιγότερο. Οι Κρητικοί προέρχονται από εκκωφαντική νίκη-πρόκριση στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς μεσοβδόμαδα κέρδισαν με 0-1 την ΑΕΚ και εξασφάλισαν μία θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Την αναμέτρηση στην Τούμπα θα διευθύνει ο Μελέτιος Γιουματζίδης (Πέλλας), με βοηθούς τους Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής) και Ψύλλο (Λέσβου). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κούκουλας (Λέσβου). Στο VAR ορίστηκε ο Κουμπαράκης (Κυκλαδων), ενώ AVAR θα είναι ο Τζήλος (Λάρισας).
Πηγή: inpaok.com