Η Ντινάμο Κιέβου θα παραταχθεί στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά, αφού είχε προηγηθεί η μεταξύ τους αναμέτρηση τη σεζόν 1976-77.
Ποιες άλλες ουκρανικές ομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Τούμπα;
Στο παιχνίδι της 15ης Σεπτεμβρίου 2005 εναντίον της Μέταλουργκ (7893 εισιτήρια) για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ (φωτ.), αλλά οι Ουκρανοί έφυγαν από την Τούμπα με 1-1. Μια ημέρα μετά, ο Νίκος Καραγεωργίου υπέβαλλε την παραίτηση του, με τον Γιώργο Κωστίκο να τον διαδέχονταν.
Για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ το 2011 ο ΠΑΟΚ (παρατάχθηκε χωρίς τους προερχόμενους από τραυματισμό Σαλπιγγίδη και Ίβιτς) υποδέχθηκε στο πρώτο παιχνίδι την Καρπάτι του Λούκας. Και με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο παιχνίδι, ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ, «κερνώντας» έτσι και για το νέο συμβόλαιο, που είχε υπογράψει με το Δικέφαλο έξι ημέρες πριν.
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους ο Λίνο διπλασίασε το σκορ, δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς, που ακολούθησε μια εβδομάδα αργότερα στο Λβιβ της Ουκρανίας (1-1)
Το καλοκαίρι του 2013 η ομάδα του Χουμπ Στέφενς κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Μέταλιστ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα (ο ΠΑΟΚ εξέτιε ποινή για τον επεισοδιακό αγώνα με τη Ραπίντ Βιέννης), οι γηπεδούχοι έχασαν από τη Μέταλιστ με 2-0, σπαταλώντας τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος. Στη ρεβάνς στο Χάρκοβο ο Νέτσιντ βρήκε δίχτυα στο 82΄, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο στο δρόμο του βρέθηκε η Σάλκε. Αυτό συνέβη μετά την αποβολή της Μέταλιστ από την ΟΥΕΦΑ από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, κρίνοντας την ένοχη για στημένο παιχνίδι του 2008 με την Καρπάτι.
Το παιχνίδι της 3ης Αυγούστου 2017 κόντρα στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ήταν και το τελευταίο του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας επί ουκρανικού εδάφους είχε λήξει ισόπαλος 1-1, αλλά στη ρεβάνς της Τούμπας ο Δικέφαλος «καθάρισε» εύκολα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου χάρη στα γκολ των Μακ (25΄) και Τσίμιροτ (45΄+1΄).
πηγή: FORZA
Source : inpaok.com