Υπάρχουν στιγμές που για έναν ποδοσφαιριστή σημαίνουν κάτι περισσότερο από μια απλή συμμετοχή. Είναι η ανταμοιβή για τα χρόνια δουλειάς, την υπομονή και την επιμονή του να κυνηγά το όνειρό του. Για τον Δημήτρη Μοναστηρλή, η Κυριακή και η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή στην Τούμπα ενδέχεται να αποτελέσουν μία ακόμη τέτοια στιγμή.
Ο νεαρός τερματοφύλακας μεγάλωσε ποδοσφαιρικά μέσα στην οικογένεια του Δικεφάλου. Από τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, μέχρι τη διαδρομή του στον ΠΑΟΚ Β, κάθε στάδιο ήταν ένα κομμάτι μιας πορείας με έναν ξεκάθαρο στόχο: να φτάσει κάποια στιγμή να φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας και να υπερασπιστεί την εστία της.
Το όνειρο αυτό άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όταν του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα.Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο Μοναστηρλής έζησε μια βραδιά που δύσκολα ξεχνιέται. Όχι μόνο επειδή πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση, αλλά και επειδή κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά του, αποκρούοντας πέναλτι και συμβάλλοντας στην πρόκριση του ΠΑΟΚ. Μια στιγμή που έδειξε πως πίσω από το νεαρό πρόσωπο υπήρχε ένας τερματοφύλακας έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία του.
Ακολούθησε η δεύτερη συμμετοχή του, απέναντι στην Καλαμάτα, και τώρα ανοίγεται μπροστά του ένας νέος δρόμος. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κάτω από τα δοκάρια φέρνουν τον Μοναστηρλή μπροστά στην προοπτική να ξεκινήσει βασικός απέναντι στον Ηρακλή, με δεδομένες τις απουσίες των Παβλένκα και Τσιφτσή. Σε ένα γήπεδο που γνωρίζει καλά, με τη φανέλα μιας ομάδας που αποτελεί το σπίτι του, καλείται να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την καθιέρωση.
Ωστόσο, οι επιλογές του ΠΑΟΚ για τη θέση κάτω από τα δοκάρια δεν περιορίζονται μόνο στον Μοναστηρλή. Ο Βασίλης Νικολακούλης έχει βρεθεί ξανά κοντά στην πρώτη ομάδα, έχοντας ακολουθήσει και εκείνος τη διαδρομή μέσα από τις ομάδες του συλλόγου. Η παρουσία του στις επιλογές του προπονητικού επιτελείου δείχνει πως αποτελεί μία ακόμη λύση, έτοιμη να ανταποκριθεί εφόσον χρειαστεί.
Στις διαθέσιμες επιλογές βρίσκεται και οι Μπαλωμένος και Μπελερής, ο οποίος συμπληρώνει τις λύσεις για τη θέση του «1», με τον δεύτερο να αποτελεί τερματοφύλακα που φέτος «ανεβαίνει» στη δεύτερη ομάδα με την Κ19, ενώ τον πρώτο να έχει τις δικές του εμπειρίες, αφού την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αναγέννηση Καρδίτσας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παραπάνω, έκαναν προπόνηση
Source :inpaok.com