September 18, 2026
«Ντόρτια» και τρίποντο- χρυσάφι για τον ΠΑΟΚ Β!_699090bcc3c07.jpeg
Σημαντικό τρίποντο για την επιστροφή του Δικεφάλου

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις, ο ΠΑΟΚ Β εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό τις δικές του στιγμές, βρήκε τέσσερα γκολ κόντρα στην Καβάλα και κατάφερε να πάρει μια νίκη- «χρυσάφι» στην πρεμιέρα των Play Out, που του δίνει σημαντικό «μαξιλαράκι» ενόψει της συνέχειας του μίνι πρωταθλήματος.

Παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές, και αρκετή σκοπιμότητα ήταν αυτό του ΠΑΟΚ Β με την Καβάλα στο πρώτο ημίχρονο της πρεμιέρας των Play Out, με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται κάπως επηρεασμένες κι από την διακοπή των τριών εβδομάδων που προηγήθηκε.

Παρόλα αυτά, η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, ήρθε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα.

Ο Αδάμ έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά του Αδάμ από τα δεξιά, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ραϊχανί δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ Β προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όσο περνούσε η ώρα.

Η μεγαλύτερη στιγμή του παιχνιδιού μάλιστα ήρθε από την πλευρά της Καβάλας, όταν στο 24′ ο Ελ Καντουσί μπήκε στην περιοχή από τ’ αριστερά, έκοψε προς τα μέσα και σούταρε με το δεξί, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Νικολακούλη.

Στο 34′, ο ΠΑΟΚ Β βρήκε το γκολ που έψαχνε για να προηγηθεί. Ο Γκιτέρσος βγήκε από τα δεξιά, έκανε «ποδιά» στον αμυντικό που τον είχε υπό την επίβλεψη του, πλάσαρε αδύναμα, με τον Γιαννίκογλου, που φαινόταν να ελέγχει την πορεία της μπάλας, να μπερδεύεται και να δέχεται το γκολ.

Η Καβάλα προσπάθησε να αντιδράσει, κέρδισε κάποιες στημένες μπάλες στα πέριξ της περιοχής, χωρίς ωστόσο να απειλήσει την εστία του Νικολακούλη, με τον ΠΑΟΚ Β να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντάνι Πονζ ξεκίνησε με μια αλλαγή, αφού πέρασε τον Καλόγηρο στη θέση του Αλμασίδη, που είχε κάρτα.

Η Καβάλα προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να πάρει τα ινία του αγώνα και να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο ΠΑΟΚ Β είχε αυτό που μετράει, την ουσία!

Στο 55′ ο Χιμένεθ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κωττάς πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά- κανονιά έγραψε το 2-0, δίνοντας μεγάλο «μαξιλαράκι» ασφαλείας στους «ασπρόμαυρους».

Η Καβάλα δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 62΄ η καρφωτή κεφαλιά του Αλιατίδη, σε μια παρόμοια φάση με το γκολ του ΠΑΟΚ, απείλησε, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από την εστία του Νικολακούλη.

Οι «ασπρόμαυροι» έχοντας την ασφάλεια του 2-0 διαχειρίστηκαν το παιχνίδι, και παρά την πίεση της Καβάλας, και σε μια από τις στιγμές του, βρήκε και τρίτο γκολ για να καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το παιχνίδι, και να πάρει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα. Αυτό ήρθε στο 76′, όταν ο Μούστμα, που ήρθε από τον πάγκο κι έγινε παράγοντας της αναμέτρησης, κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του Αλμασίδη και ο Κοσίδης έγραψε το 3-0, για να καθορίσει οριστικά το τρίποντο του ΠΑΟΚ Β.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ο ΠΑΟΚ Β βρήκε τους χώρους και στο 93 ο Μούστμα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο, εμφατικό, 4-0, με τον ΠΑΟΚ Β να είναι στο +3 από την Καβάλα, και στο +5 από την γραμμή του υποβιβασμού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Β (Πονζ): Νικολακούλης, Χιμένεθ (81′ λ.τ Κανίς), Απιατσιόνακ, Κωττάς, Πολυκράτης (88′ Ντούνγκα), Σαρρής, Αλμασίδης (46′ Καλόγηρος), Τσοπούρογλου, Αδάμ (66′ Κοσίδης), Ραϊχάνι, Γκιτέρσος (66′ Μούστμα).

Καβάλα (Τάτσης): Γιαννίκογλου, Κατσουλίδης, Κολλαράς (46′ Παναγιώτου), Ξυγκόρος (74′ Κομάτσι), Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (61′ Μιλούνοβιτς), Αλιατίδης, Ελ Καντουσί (85′ Σταμούλης), Ρόβας (46′ Καρτάλης), Χρούστινετς, Μπρέγκου.

Πηγή: inpaok.com

Language »