Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ως αρχηγός της Εθνικής Βουλγαρίας μίλησε με ειλικρίνεια μετά τις βαριές ήττες από την Τουρκία (1-6) και την Ισπανία (4-0) για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Η Βουλγαρία βρίσκεται σε δύσκολη φάση, με τον Ντεσπόντοφ να αναγνωρίζει τα προβλήματα, αλλά και να ζητά ενότητα και προσπάθεια για βελτίωση.
Αναφερόμενος στην κριτική που δέχονται οι παίκτες, υπογράμμισε πως «όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για τη Βουλγαρία» και πως «όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε», στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης ενόψει της συνέχειας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Αυτές οι ήττες είναι δύσκολο να τις αποδεχτούμε. Παίξαμε εναντίον εξαιρετικά ισχυρών αντιπάλων. Η ήττα από την Τουρκία ήταν πολύ πιο δύσκολη. Πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα αναλύοντας. Η ομάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση, οι παίκτες είναι πολύ καλοί, αλλά αυτά είναι κλισέ. Πρέπει να αποδώσουμε καλύτερα».
Για τις δυο μεγάλες ευκαιρίες που είχε στο ματς:
«Δυστυχώς δεν κατάφερα να σκοράρω. Δεν εκμεταλλεύτηκα τις καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο. Η Ισπανία είχε 30 σουτ, αλλά παρόλα αυτά είχε την κατοχή της μπάλας τον περισσότερο χρόνο».
Για την κριτική που δέχονται οι ποδοσφαιριστές της Βουλγαρίας:
«Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θα προσβαλλόταν από την κριτική. Αλλά όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για τη Βουλγαρία. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε. Όταν χάνουμε, όλοι στεναχωριόμαστε μαζί και προσπαθούμε να διορθώσουμε την κατάσταση».
Πηγή: inpaok.com