September 19, 2026
Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου»_6992dab8499bb.jpeg
Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε το «στίγμα» του στο ντοκιμαντέρ του Ντι Μάρτζιο

Στο περιθώριο του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ με τίτλο «ΠΑΟΚ, όπου ο πολιτισμός συναντά το πάθος» του Τζανλούκα Ντι Μάρτζιο, μίλησε ο προπονητής του Δικεφάλου, Ράζβαν Λουτσέσκου, σε μια συνέντευξη με ιδιαίτερο βάθος και έντονο συναισθηματικό φορτίο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για τον δεσμό του με τον σύλλογο και την πόλη, τονίζοντας: «Ανακάλυψα έναν κόσμο εδώ που ζει σε ένα συναισθηματικό επίπεδο που ούτε καν μπορείς να φανταστείς. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα με φανατικούς οπαδούς. Για αυτούς, αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να είσαι απλώς οπαδός, είναι ζωή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα από αυτό. Πρέπει να έχεις την εμπειρία της ζωής εδώ για να καταλάβεις 100% τι σημαίνει ΠΑΟΚ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις κοινωνικές συνθήκες της περιοχής, επισημαίνοντας πως «είναι μια περιοχή που υποφέρει» και πως η ομάδα δίνει χαρά και ελπίδα στον κόσμο της. «Όταν ο ΠΑΟΚ κερδίζει, εσύ ζεις με ευτυχία, με χαρά. Όταν δεν κερδίζουν, είναι απίστευτα λυπηρό. Κάτι που δεν έχω ξαναζήσει ή δει ποτέ».

Σε προσωπικό τόνο, πρόσθεσε: «Έδωσα τα πάντα, αλλά έλαβα πάρα πολλά από αυτούς τους ανθρώπους. Έχω επίσης εξελιχθεί ως επαγγελματίας, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστώ με αυτόν τον ιδιοκτήτη, έναν πολύ σκληρό άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα πολύ ευαίσθητο, με ένα μαχητικό πνεύμα που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Μεταδίδει αυτή την επιθυμία να αγωνίζεται πάντα, πάντα, πάντα μέχρι θανάτου».

Για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε: «Μια πόλη που δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά ούτε και μικρή και όπου η ζωή είναι πολύ καλή. Οι άνθρωποι εδώ αγαπούν τη ζωή… Στο τέλος, αυτό που αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ για μένα είναι λίγο πιο περίπλοκο. Αλλά στο τέλος, είναι η ζωή μου».

Ιδιαίτερη ήταν και η αναφορά του στις κορυφαίες στιγμές της πορείας του, θυμούμενος «το βράδυ πριν γίνουμε πρωταθλητές, το 2019», με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν ολόκληρη την παραλία, αλλά και τη νύχτα της 19ης Μαΐου 2024, όταν η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα στο γήπεδο του Άρη: «Άνθρωποι στον δρόμο, ακολουθώντας το ανοιχτό λεωφορείο προς το κέντρο. Έκλαιγαν, 80χρονοι με τα εγγόνια τους, ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα».

Μιλώντας για τον πατέρα του, Μιρτσέα Λουτσέσκου, τόνισε: «Όποιο μονοπάτι κι αν διαλέξεις, θα είμαι μαζί σου, κοντά σου».

Κατέληξε με μια σκέψη που συνοψίζει τη φιλοσοφία του: «Η ποιότητα που χρειάζεσαι στο ποδόσφαιρο είναι η σοφία και, ταυτόχρονα, η επιθυμία να καταπολεμήσεις τις απογοητεύσεις… Είναι μια μάχη, πρέπει να είσαι δυνατός για να τις ξεπεράσεις».

Πηγή: inpaok.com

Language »