Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 1-0 από την Ιταλία στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο δεύτερο φιλικό της μέσα στον Ιούνιο.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και τριάδα στην άμυνα, δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στο πρώτο μέρος και είδε τον Εσπόζιτο να δίνει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 18ο λεπτό.
Στην επανάληψη η «γαλανόλευκη» ανέβασε την απόδοσή της, εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Ρετζιάνι στο 63′, πίεσε για την ισοφάριση και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες με τον Ζαφείρη και τον Παυλίδη, χωρίς όμως να βρει το γκολ που θα της έδινε κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε οκτώ αλλαγές σε σχέση με το φιλικό απέναντι στη Σουηδία, διατηρώντας ωστόσο το σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ο Βλαχοδήμος βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρέτσο, Χατζηδιάκο και Κουλιεράκη να συνθέτουν την αμυντική τριάδα. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Βαγιαννίδης και Κυριακόπουλος, ενώ στον άξονα ξεκίνησαν οι Τριάντης και Μουζακίτης. Πιο μπροστά, οι Τζόλης και Μασούρας κινήθηκαν πίσω από τον Δουβίκα, ο οποίος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία παρατάχθηκε με τον Ντοναρούμα κάτω από τα δοκάρια, τους Αχανόρ, Κομούτσο, Τσιαρόντια και Μπαρτεζάγκι στην αμυντική γραμμή, τους Πισίλι, Λιπάνι και Εντούρ στη μεσαία γραμμή, ενώ την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Κολεόσο, Έκχατορ και Εσπόζιτο.
Η Εθνική ομάδα παρουσίασε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το φιλικό απέναντι στη Σουηδία και βρέθηκε δίκαια πίσω στο σκορ από την Ιταλία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Έκχατορ βγήκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, όμως το τελείωμά του πέρασε άουτ. Η πίεση των Ιταλών καρποφόρησε στο 18′, με τον Έκχατορ να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Εσπόζιτο να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή πριν εκτελέσει. Η μπάλα βρήκε στον Χατζηδιάκο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 0-1.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν κατάφερε να αντιδράσει ουσιαστικά, με τη μοναδική αξιόλογη τελική προσπάθεια να έρχεται στο 34ο λεπτό, όταν ο Τζόλης επιχείρησε σέντρα-σουτ, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Ντοναρούμα που μπλόκαρε εύκολα.
Η μεσαία γραμμή με τους Τριάντη και Μουζακίτη δεν βρήκε ποτέ ρυθμό, ενώ Βαγιαννίδης και Κυριακόπουλος αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στα άκρα. Ο Τζόλης αποτέλεσε το μοναδικό σημείο αναφοράς επιθετικά, με τον Μασούρα να προσπαθεί αλλά να μένει μακριά από την περιοχή, ενώ ο Δουβίκας έμεινε ουσιαστικά χωρίς τροφοδότηση σε όλο το πρώτο μέρος.
Η Ιταλία μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, αγγίζοντας το δεύτερο γκολ. Στο 46′ το σουτ του Κολεόσο κόντραρε στον Ρότα και κατέληξε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου από κοντινή απόσταση.
Στο 62′ ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγές, με τον Κυζιρίδη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του και τον Ανδρούτσο να επιστρέφει στην Εθνική μετά από 4,5 χρόνια. Ένα λεπτό αργότερα η Ελλάδα απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Ρετζάνι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για τράβηγμα στον Δουβίκα.
Η Ελλάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και στο 84′ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Ζαφείρης έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, επιχείρησε δυνατό σουτ, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ντοναρούμα, στην κορυφαία στιγμή της «γαλανόλευκης» στο παιχνίδι.
Η απάντηση της Ιταλίας ήταν άμεση, καθώς στο 86ο λεπτό ο Φαφαζούλι επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Βλαχοδήμος. Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση και στο 88′ άγγιξε το γκολ. Ο Παυλίδης επιχείρησε έξυπνο τακουνάκι μέσα από την περιοχή, όμως ο Ντοναρούμα αντέδρασε εντυπωσιακά, απομακρύνοντας σε κόρνερ και διατηρώντας το προβάδισμα της Ιταλίας.
Source : inpaok.com