Με σκόρερ τον πρώην φορ του Λεβαδειακού, Όζμπολτ, ο Απόλλων Λεμεσού «άλωσε» το Μπέργκεν, κερδίζοντας με 1-0 τη Μπραν, στο ζευγάρι που ενδέχεται να «μονομαχήσει» με τον ΠΑΟΚ.
Η ομάδα της Λεμεσού μπήκε με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό της από το πρώτο σφύριγμα. Μόλις στο 4ο λεπτό άγγιξε το γκολ, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Βέισμπεκ, ο Κβίντα ανάγκασε τον Ντίνγκελαντ σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στην επαναφορά ο Εσκρίτσε δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Απόλλων συνέχισε να πιέζει, ζήτησε πέναλτι στο 11’, χωρίς όμως να αλλάξει η αρχική απόφαση του διαιτητή μετά τον έλεγχο του VAR, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Όζμπολτ έχασε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία από πλεονεκτημα στο 22’. Ο Μαλεκκίδης ξεκίνησε την αντεπίθεση, ο Μπράντον Τόμας κουβάλησε την μπάλα και τον βρήκε ξανά στην αριστερή πλευρά. Η παράλληλη μπαλιά έφερε νέα επέμβαση του Ντίνγκελαντ, όμως ο Όζμπολτ πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έγραψε το 0-1.
Η Μπραν προσπάθησε να αντιδράσει πριν από την ανάπαυλα, όμως ο Κουν φώναξε «παρών» στο 35’, πραγματοποιώντας διπλή επέμβαση στο σουτ του Έρικσεν και διατηρώντας το προβάδισμα για την κυπριακή ομάδα.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κράτησαν περισσότερο την κατοχή, χωρίς όμως να βρουν διαδρόμους απέναντι στην εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα. Αντίθετα, οι «κυανόλευκοι» ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τις πιο επικίνδυνες στιγμές, με κορυφαία το δυνατό σουτ του Βέισμπεκ στο 70’, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Ντίνγκελαντ.
Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, δεν επέτρεψε στην Μπραν να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες και πανηγύρισε μία τεράστια εκτός έδρας νίκη, βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Λεμεσό, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (11/8).
Ο νικητής του ζευγαριού θα εξασφαλίσει θέση στα Play Off του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Άντερλεχτ.
Source : inpaok.com