Σε ένα σκληρό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ Β κατάφερε να πάρει σπουδαίο τρίποντο, επικρατώντας με 0-1 του Μακεδονικού στην Ευκαρπία, για να ξεφύγει στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη.
Με βαριά «σκιά» από την εν ψυχρώ δολοφονία του φίλου του ΠΑΟΚ, Κλεομένη, από οργανωμένο οπαδό του Άρη, διεξήχθη το παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής των Play Out της Super League 2, ανάμεσα στην δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου και τον Μακεδονικό στην Ευκαρπία.
Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του δολοφονηθέντος φίλου της ομάδας, ενώ πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής.
Στα του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ Β ξεκίνησε «μουδιασμένα» στο παιχνίδι, με τον Μακεδονικό να είναι παρουσιάζει καλύτερη εικόνα στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης.
Η πιο μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 12′, όταν σε γύρισμα του Λαβάλ, ο Απιατσιόνακ προσπάθησε να διώξει με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία, και τον Στεργιάκη να την προλαβαίνει πριν περάσει τη γραμμή, και προ του Αμανατίδη, μπλοκάροντας για να κρατήσει το 0-0.
Μετά το πρώτο τέταρτο ο ΠΑΟΚ Β άρχισε να ισορροπεί, και μετά το 20λεπτο πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, φτάνοντας μάλιστα μια «ανάσα» από το 0-1.
Πρώτη μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Πονζ ήρθε στο 25′, όταν ο Γκιτέρσος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ. με τον Γουναρίδη να έχει απάντηση για να κρατήσει το 0-0.
Τρία λεπτά αργότερα, στο 28′, ο Κάρελ Μούστμα λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς στη Super League 2. Ο Εσθονός πήρε τη μπάλα χαμηλά στον άξονα, έτρεξε κατά μήκος του, πέρασε δύο ποδοσφαιριστές, και τον τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε έξω.
Ο ΠΑΟΚ Β συνέχιζε να ελέγχει τον ρυθμό, και λίγο πριν επιστρέψουν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια έφτασε μια ανάσα από το 0-1, και πάλι με τον Μούστμα.
Στο 44′ ο νεαρός μεσοεπιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Γουναρίδη, που και πάλι είχε απάντηση για να διατηρήσει το 0-0, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Πριν την έναρξη το δεύτερου μέρους, ο Ντάνι Πονζ ανακάτεψε την τράπουλα, αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Πέδρο Λούκας και Αμπντέ Ραϊχανί.
Τα πρώτα λεπτά τις επανάληψης δεν θύμισαν σε τίποτα τον καλό ρυθμό του πρώτου μέρους, με τις μονομαχίες και τα εκατέρωθεν λάθη να κυριαρχούν.
Ωστόσο, ο Πέδρο Λούκας ήταν αυτός που με το πρώτο του γκολ, έδωσε τη λύση, σε έναν μάλλον… απρόσμενο σκόρερ. Στο 58′ ο Χιμένεθ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Λούκας πήδηξε πιο ψηλά από όλους, και με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 0-1.
Αμέσως μετά το γκολ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάζουν την πίεση τους για να απειλήσουν, χωρίς να δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία, σε αυτό το πρώτο διάστημα πίεσης.
Αν μια ομάδα έφτασε κοντά στο γκολ, αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ Β, που στο 70′ είδε τον Τσιφούτη, λίγο μετά την είσοδο του, να πλασάρει λίγο έξω, μετά από ωραία προσπάθεια.
Στο 82′ και με το παιχνίδι στην τελική του ευθεία, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν μια ανάσα από το κρίσιμο δεύτερο γκολ, όταν ο Γκιτέρσος συνδυάστηκε με τον Ραϊχανί, ο Μαροκινός βρέθηκε σε θέση «β0λής», αλλά το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον Γουναρίδη, ενώ στο ριμπάουντ.
Τρία λεπτά αργότερα, σε θέση βολής ανέβηκε ο προωθημένος Κοσίδης, με τον Γουναρίδη να αποσοβεί το γκολ με το πόδι του, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.
Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Πονζ να περνάει και τρίτο κεντρικό αμυντικό, τον Μπαταούλα, για να ασφαλίσει την άμυνα του, και τον Μακεδονικό να είναι μπροστά, ψάχνοντας την ισοφάριση.
Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ Β αυτή δεν ήρθε, με τους «ασπρόμαυρους» να παίρνουν σημαντική βαθμολογική ανάσα, όντας πλέον στο +7 από τη γραμμή του υποβιβασμού και την Καβάλα, πέντε στροφές πριν το φινάλε.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μακεδονικός (Θ. Κούρτογλου): Γουναρίδης, Θωμάι (93′ Κώτσογλου) , Κωνσταντινίδης, Τσουκάνης, Μορέρ (93′ Σταμπουλίδης) , Παρασκευάς, Καραμπέρης, Λαβάλ (87′ Σταμπουλίδης), Βερχόβεν, Αμανατίδης (87′ Νίκος), Καντάβ.
ΠΑΟΚ Β (Πονζ): Στεργιάκης, Χιμένεθ, Απιατσιόνακ, Κοσίδης, Πολυκράτης (46′ Πέδρο Λούκας), Τσοπούρογλου, Αλμασίδης, Αδάμ (46′ Ραϊχανί), Μπέρδος (69′ Τσιφούτης), Μούστμα (69′ Καλόγηρος), Γκιτέρσος (85′ Μπαταούλας).
Πηγή: inpaok.com