Ξεφτίλα διεθνώς ο Άρης! (video)

Τρομερές καταγγελίες από τον ποδοσφαιριστή του συμπολίτη, Άλεξ Μενέντεθ!

Ξεφτίλα διεθνώς έγινε ο Άρης, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών (FIFPRO) να κάνει τρομερές καταγγελίες αναφορικά με την συμπεριφορά του συμπολίτη στον ποδοσφαιριστή του, Άλεξ Μενέντεθ.

Σε video που δημοσιεύτηκε στα social media του οργανισμού, εμφανίζεται ένας… σκουπιδότοπος, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας του, ήταν τα αποδυτήρια του χώρου που επέβαλαν στον ποδοσφαιριστή να προπονείται μόνος του.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μενέντεθ έχει να πληρωθεί από τον Ιούλιο του 2019.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρονται: 

«Η FIFPRO ζητά από τους Θεόδωρο Καρυπίδη και Άγγελο Χαριστέα, πρόεδρο και αθλητικό διευθυντή του Άρη αντίστοιχα, να σταματήσουν αμέσως την καταχρηστική μεταχείριση του Αλεχάντρο Μενέντεθ.

Ο ελληνικός σύλλογος αναγκάζει τον Ισπανό ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει, αφού δεν πληρώνει τον μισθό του, βάζοντας τον παράλληλα να προπονείται χωριστά από τους συμπαίκτες του.

«Η συμπεριφορά του Άρη είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του FIFPRO, Γιόνας- Μπάερ Χόφμαν.

«Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έχει το θεμελιώδες δικαίωμα να λαμβάνει έγκαιρα την αμοιβή του και να προπονείται με τους συμπαίκτες του», συμπλήρωσε.

Το συμβόλαιο του Μενέντεθ με τον Άρη, λήγει στις 30 Ιουνίου. Η ομάδα δεν έχει πληρώσει τον μισθό του ποδοσφαιριστή από τον Ιούλιο του 2019, στην αρχή της δεύτερης σεζόν του στο σύλλογο.

Στις 5 Ιανουαρίου ο Άρης διέταξε τον Μενέντεθ να προπονείται ξεχωριστά από την πρώτη ομάδα. Έχει δύο υποχρεωτικές προπονήσεις την ημέρα. Μία στις 7:30 το πρωί και μια στις 15:00 το μεσημέρι.

Ο Μενέντεθ μάλιστα πρέπει να προπονείται χωρίς να παρίσταται κάποιος προπονητής ή γιατρός, κάτι το οποίο είναι υποχρεωτικό.

Η ηγεσία του Άρη δεν έδωσε μάλιστα εξηγήσεις για την επιλογή να προπονείται ο ποδοσφαιριστής μόνος του.

«Πρέπει να προπονηθώ σε απίστευτες συνθήκες»

Ο Μενέντεθ μίλησε στο FIFPRO, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Ζητώ και πάλι να προπονούμε με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου. Ακολουθώ το πρόγραμμα που μου έστειλε η ομάδα, αλλά πρέπει να προπονούμε σε απίστευτες συνθήκες. Μου είπαν ήδη ότι θέλουν να φύγω»

Η FIFPRO και τα σωματεία Ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα (ΠΣΑΠ) και στην Ισπανία (AFE), στηρίζουν τον Μενέντεθ.

Κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, διάφοροι σύλλογοι όπως ο Άρης υποχρεώνουν τους ποδοσφαιριστές να φύγουν, βάζοντας τους να προπονούνται μόνους του σε δυσάρεστες, ακόμα και δύσκολες συνθήκες».

Τις τελευταίες ημέρες η FIFPRO έλαβε καταγγελίες από διάφορους ποδοσφαιριστές, μεταξύ άλλων από την Τσεχία, την Πολωνία και την Τουρκία».

 

Source: inpaok.com