Το μπάχαλο συνεχίζεται στη Super League 2

Όσα γίνονται στη Β΄εθνική

Το μπάχαλο συνεχίζεται στη δεύτερη κατηγορία, αφού ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι αν καταφέρει να φέρει μεγαλύτερα έσοδα, τότε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος θα πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία της Super League 2, εξέδωσε η νεοσύστατη επιτροπή, με το προεδρείο του συνεταιρισμού να απαντά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Με μοναδικό γνώμονα την αναγκαιότητα άμεσης επιστροφής των ομάδων της Super League 2 στα γήπεδα και με την καθολική παραδοχή απ’ όλες τις ΠΑΕ μέλη του Συνεταιρισμού μας ότι ποδοσφαιριστές, προπονητές, εκατοντάδες εργαζόμενοι και χιλιάδες φίλαθλοι δεν αντέχουν και άλλες μέρες απραξίας όπως τις 20 μέρες που έχουν προηγηθεί, η Επιτροπή μας, η οποία συστάθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Λίγκας, έχει να φέρει εις πέρας μία και μόνη αποστολή:

Να αρχίσει ξανά να παίζεται ποδόσφαιρο στη Super League 2, σε συνθήκες που θα επιτρέπουν τη βιωσιμότητα όλων των ομάδων και το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον των παικτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2 την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, συμφωνήθηκαν ομόφωνα τα εξής:

1) Κύριο μέλημα της Επιτροπής μας είναι η άμεση εξασφάλιση πόρων από κάθε δυνατή πηγή, ώστε να ανέλθει η οικονομική ενίσχυση στο συνολικό ποσό των 150.000€ για κάθε μία από τις 24 ΠΑΕ, που πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις και τα κριτήρια χρηματοδότησης, τα οποία θέτει το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

2) Η συγκεκριμένη Επιτροπή συστήνεται κατόπιν της αδυναμίας της νυν διοίκησης να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους εκείνους που είναι απαραίτητοι για τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της κατηγορίας.

3) Σε περίπτωση που η Επιτροπή μας καταφέρει να εξασφαλίσει τα παραπάνω έσοδα, τίθεται αυτομάτως ζήτημα παραίτησης του προέδρου της Λίγκας, κ. Λεουτσάκου με τον ίδιο μάλιστα να συμφωνεί στη συγκεκριμένη προοπτική κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί από τα πρακτικά που τηρήθηκαν.

4) Η Επιτροπή μας ξεκινά ήδη επαφές για συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς και ευελπιστεί ότι άμεσα θα είναι σε θέση να φέρει εις πέρας με επιτυχία την εξαιρετικά κρίσιμη αποστολή που της έχει ανατεθεί.

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω)
Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea)
Δημήτρης Παπαδημητρίου (Αναγέννηση Καρδίτσας)
Αλέξης Παπακωνσταντίνου (Νίκη Βόλου)
Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά)»

Η απάντηση του προεδρείου:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της Super League 2 κατά τη συνεδρίαση του 22.2.2023 έλαβε συγκεκριμένη απόφαση που ήταν η συνέχιση της αναστολής διεξαγωγής του πρωταθλήματος (παρά την εισήγηση του προεδρείου για άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος με σκοπό τη συνέχιση του διαλόγου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού όπως ο ίδιος είχε απαιτήσει), αφού πείστηκε από την εισήγηση του κ. Ροκάκη για την αναστολή πρωταθλήματος, το οποίο έθεσε ως προαπαιτούμενο για να έρθει σε επαφή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη με σκοπό να φέρει έσοδα της τάξεως των 150.000€, από το μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού μέσω της φορολόγησης των κερδών των παιχτών, των τυχερών παιγνίων.

Ασφαλώς και τα πρακτικά είναι στη διάθεση του καθενός και θα αναγνωστούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Η Επιτροπή έχει παραπάνω από τον χρόνο που ζήτησε και Τετάρτη 1/3/2023 θα αναμένουμε τα αποτέλεσμα της».