Θα έχει και δεύτερη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η διττή σημασία του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο στόχος της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα δεν επιτεύχθηκε για το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου. Η κατάκτηση της τρίτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα της Super League δεν θα έδινε μόνο καλύτερη ψυχολογία ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά το διακύβευμα ήταν μεγαλύτερο.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην ειδική βαθμολογία της UEFA και φέτος ήταν μια «χρυσή» ευκαιρία για τις ελληνικές ομάδες να διεκδικήσουν καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τα προημιτελικά του Conference League την περασμένη σεζόν, έδωσε την ευκαιρία στις ελληνικές ομάδες να παίρνουν πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια αντί για τέσσερα, κάτι που δεν θα ισχύει από την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Η φετινή σεζόν δίνει δύο εισιτήρια για τα προκριματικά του Champions League, ενώ η τρίτη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Europa League, ένα εισιτήριο που μόνο αμελητέο δεν είναι. Ο τέταρτος και ο πέμπτος της φετινής σεζόν οδηγούνται την επόμενη χρονιά στα προκριματικά του Conference League.

Το διακύβευμα, λοιπόν, της τρίτης θέσης ήταν αρκετά σημαντικό, ωστόσο ο Δικέφαλος δεν φώναξε «παρών» στο τελευταίο πολύ σημαντικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει και δεύτερη ευκαιρία τη φετινή σεζόν για να βρεθεί στο Europa League. Ο Κυπελλούχος Ελλάδας 2023 μπορεί να βρεθεί στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση με τον ΠΑΟΚ να έχει ελπίδες κατάκτησης του τροπαίου.

Ένας τίτλος είναι πολύ σημαντικός για τους «ασπρόμαυρους», αλλά τα οφέλη του θα είναι πολύ μεγαλύτερα και θα επηρεάσουν και την επόμενη σεζόν. Μια ενδεχόμενη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Europa League θα αλλάξει τα δεδομένα στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ενώ τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα του Conference League.

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK