«Τελειώνει» τη συνεργασία με την Ελλάδα η UEFA!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λόγω των όσων απαράδεκτων έλαβαν χώρα στο «Καραϊσκάκης»

Η UEFA γυρίζει την πλάτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά το “ντου” που δέχτηκε ο Ιταλός διαιτητής Μάσα στο Καραϊσκάκη, έπειτα το Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε νωρίτερα και σημαδεύτηκε από την είσοδο των «επιστημόνων» στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Ιταλός διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι δέχθηκε χτύπημα στα γενετικά όργανα, όσο βρισκόταν στη φυσούνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ο πρόεδρος της UEFA κ. Aleksander Čeferin απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη,

Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μας, οφείλω να σε ενημερώσω ότι η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά στην προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και “Α” για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή.

Αυτά τα περιστατικά είναι πέραν του ποδοσφαίρου, είμαστε δε ειλικρινά ευγνώμονες για την ανησυχία σας επί του θέματος και όλες τις αδιάκοπες προσπάθειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψουν τέτοια πράγματα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις.

Με εκτίμηση