Τα συν και την πλην του Κάργα

Πώς σχολίασε των πρώην παίκτη του ο Γιάννης Πετράκης

Για την περίπτωση του Γιάννη Κάργα και την επερχόμενη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ μίλησε ένας πρώην προπονητής του.

Ο λόγος για τον Γιάννη Πετράκη που σχολίασε τα αγωνιστική χαρακτηριστικά του 27χρονου αμυντικού και τις προοπτικές του στην Τούμπα. 

Αναλυτικά:

«Ο Κάργας είναι εξαιρετικός παίκτης. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτό το παιδί πέρασε από τα χέρια μου και προοδεύει. Είναι πολύ καλός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Ο ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ καλή επιλογή, γιατί ο Γιάννης έχει τα κυβικά για να παίξει στον ΠΑΟΚ. Είναι ευκίνητος, αντιλαμβάνεται σωστά το παιχνίδι. Ίσως και στο επιθετικό κομμάτι, έχει καλό άλμα, είναι σοβαρός στο παιχνίδι του. Είναι μία πολύ καλή επιλογή και για τον Γιάννη και για τον ΠΑΟΚ».

Μπορεί να πάρει θέση στην ενδεκάδα του Δικεφάλου;

«Δεν είναι χθεσινός. Έπαιξε και στην Λέφσκι. Έχει τις προϋποθέσεις για να κάνει πρωταθλητισμό με τον ΠΑΟΚ»

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν του και ποιο το μειονέκτημά του;

«Είναι πολύ αποφασιστικός και δυναμικός στην φάση που θα πάει. Αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Οσο για την αδυναμία του πρέπει να παίξει καλύτερα με την μπάλα στα πόδια. Πάντως είναι γρήγορος και ευκίνητος. Δεν είναι το καλύτερο του, να έχει την μπάλα στα πόδια και θα πάρει την πρωτοβουλία για να δημιουργήσει παιχνίδι. Όμως επειδή ξέρει καλή μπάλα, διαβάζει το παιχνίδι σωστά και παίρνει ανάλογα σωστές αποφάσεις».

Παίζει ρόλο το γεγονός ότι είναι οπαδός του ΠΑΟΚ; Έχει άλλωστε και το νούμερο 4 ζωγραφισμένο….

«Παίζει ρόλο γιατί η χαρά του θα είναι μεγαλύτερη. Θα κάνει ότι μπορεί παραπάνω, για να βοηθήσει την ομάδα που αγαπάει. Οσο για την μεσαία γραμμή και εάν ήταν γρήγορη ή αργή, η ταχύτητα έχει να κάνει και με τα σωματικά χαρακτηριστικά, Η ταχύτητα έχει να κάνει πώς γρήγορά παίρνει αποφάσεις. Αυτό το προτέρημα είναι μισό. Ο ΠΑΟΚ είχε ισορροπία στην μεσαία γραμμή και πολύ ποιότητα. Εάν υπάρχει παίκτης που να έχει ταχύτητα, αυτό θα είναι ένα πλεονέκτημα για την ομάδα».

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK