Σπάθας: Παραδέχθηκε ότι ευνοήθηκε ο ΟΣΦΠ!

Σπάθας: Παραδέχθηκε ότι ευνοήθηκε ο ΟΣΦΠ!, PAOKFC.Net

Έβαλε… αυτογκόλ στην «ερυθρόλευκη» προπαγάνδα

Ρεσιτάλ διαιτησίας πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (26/2) σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, με πρωταγωνιστή τον Ηλία Σπάθα.

Ο πρώην διαιτητής σχολίασε τις επίμαχες φάσης της 24ης αγωνιστικής και φυσικά στάθηκε σε αυτή που αφορά το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Έκανε λόγο για «ύποπτη διαιτησία του Πινέιρο», ενώ μάλιστα

«Ξεκινάμε από τον κάκιστο ορισμό του Πινέιρο από τον Μπένετ. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν σε αγώνα του Πρωταθλήματος, για τον οποίον ο Μπένετ έστειλε επιστολή στην UEFA και διαμαρτυρόταν. Έρχεται λοιπόν στον δεύτερο γύρο, να τον ορίσει στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς», είπε αρχικά ο Σπάθας, αναφερόμενος στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο της σεζόν 2022-2023, όπου ο Πινέιρο ήταν ο διαιτητής VAR του αγώνα.

Τότε σε εκείνη την αναμέτρηση ο Νέλσον Ολιβέιρα ανατράπηκε ξεκάθαρα από τους Τζολάκη-Μπα, ωστόσο τόσο ο Τρεϊμάνις, όσο και ο Πινέιρο αποφάσισαν να «κλείσουν» τα μάτια και να μην καταλογίσουν πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρά παράπονα από τη διαιτητική απόφαση των δύο ρέφερι.

Μάλιστα, μετά το ντέρμπι ο Δικέφαλος είχε στείλει επιστολή σε UEFA, Λετονία και Πορτογαλία με το βίντεο της ανατροπής Ολιβέιρα και τις αποφάσεις που πήραν οι Τρεϊμάνις-Πινέιρο.

Το επιχείρημα του Σπάθα είναι ότι ο ορισμός του Πινέιρο από τον Μπένετ δεν είναι σωστός, λόγω του προηγούμενου πέρασμά του στην Ελλάδας, στο οποίο όμως ευνοημένος βγήκε ο Ολυμπιακός.

Μεταξύ άλλων, ο Σπάθας στο τέλος ανέφερε ότι σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε από τον Πινέιρο, αλλά τελικά ξαναορίστηκε, βάζοντας αυτογκόλ στην «ερυθρόλευκη» προπαγάνδα.

 

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK