«Πιο ολοκληρωμένος ο Σφιντέρσκι»

Η υπόθεση απόκτησης του Κάρολ Σφιντέρσκι, το νέο παρατσούκλι, η σύγκριση με τον Πρίγιοβιτς κι αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα από τον Σλοβάκο, πρώην τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, που μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον Σφιντέρσκι: «Βλέπω όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ειδικά ο Σφιντέρσκι πετυχαίνει συνεχώς γκολ. Μου αρέσει να παρακολουθώ την εξέλιξη του. Όταν είχε έρθει ήταν σχετικά αδύναμος, σωματικά αδύναμος, δουλεύει σωστά και έχει δυναμώσει μυϊκά. Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω νέο killer αλλά ήρθε η ώρα να αποκτήσει ένα νέο παρατσούκλι. Αυτό θα είναι το «φίδι» καθώς είναι ένας παίκτης που κινείται έξυπνα μέσα στην περιοχή, εκτελεί γρήγορα, δεν τον προλαβαίνουν οι αντίπαλοι, κάνει γρήγορες κινήσεις και ο αντίπαλος δεν προλαβαίνει να τον σταματήσει και βάζει γκολ».

Για το παρασκήνιο της μεταγραφής: «Όλα άρχισαν όταν αρχίσαμε να δεχόμαστε προτάσεις και εισηγήσεις για τον παίκτη. Επίσης, μια εταιρεία μας είχε δώσει ονόματα και μέσα στη λίστα ήταν και το δικό του. Πίστευα ότι ήταν μια προοπτική για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην ήταν έτοιμος για ένα σκληρό πρωτάθλημα όπως το ελληνικό αλλά είναι πολύ δυνατός μέσα στην περιοχή, πετυχαίνει γκολ και προσαρμόζεται εύκολα. Το περασμένο καλοκαίρι πήγαμε να πάρουμε τον Πούκι και καταλήξαμε στον Άκπομ. Όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς είχαμε το αίτημα από τη διοίκηση να αποκτηθεί ένας επιθετικός, πρότεινα τον Σφιντέρσκι, κάναμε μια σύσκεψη με τον Γιώργο Σαββίδη. Είδε τον ποδοσφαιριστή, εισηγήθηκε την απόκτηση και ο Κάρολ είναι εδώ».

Για τον αριθμό των γκολ που θα πετύχει ο Σφιντέρσκι: «Με βάση τα χαρακτηριστικά του Σφιντέρσκι μπορεί εύκολα να πετύχει 15 γκολ. Υπάρχει και η ποιότητα από πίσω στον ΠΑΟΚ. Έχει αποδείξει ότι είναι δυνατός ποδοσφαιριστής και με μια δύο ευκαιρίες μπορεί να σκοράρει».

Για την άποψη ότι ο Σφιντέρσκι είναι ένας μικρός Πρίγιοβιτς: «Ο Πρίγιοβιτς είναι ο κλασικός φορ περιοχής. Είναι ο παίκτης που θα υποδεχθεί την μπάλα και θα εκτελέσει. Ήρθε και σε μια ηλικία που ήταν πιο ώριμος. Ο Σφιντέρσκι είναι πιο ολοκληρωμένος καθώς μπορεί να παίξει και μόνος του στην περιοχή ή και ως δεύτερο φορ. Έχει το ταλέντο για να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη».

Source: inpaok.com