ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Τα σενάρια της 3ης θέσης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι χρειάζεται ο Δικέφαλος για να πάρει το εισιτήριο για το Europa League

Ενδεχομένως να μην έχει αξιολογηθεί στη σωστή του διάσταση, αλλά το διακύβευμα της 3ης θέσης στην τελική κατάταξη του φετινού πρωταθλήματος (θα πρέπει να) αποτελεί μείζον ζήτημα για τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που τις διεκδικούν.

Οι αποστάσεις μεταξύ των δυο θέσεων είναι τόσο μεγάλες όσο το Europa League από το Conference League, και κυρίως όσο κομβικές είναι οι 14 μέρες που θα κερδίσει μια ομάδα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος της Super League θα πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο (τουλάχιστον, γιατί υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να πάει στα Play Off) του Europa League, ενώ ο τέταρτος για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού ότι ο Δικέφαλος έχει την… καβάντζα του κυπέλλου (αν κερδίσει στον τελικό, παίρνει αυτός το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο), η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να τα καταφέρει μέσω του πρωταθλήματος και να διώξει έτσι νωρίτερα το άγχος.

Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να “καβαλήσει” τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

Τα υπόλοιπα ματς των δυο ομάδων:

8η Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός

9η Βόλος-ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

10η ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Τι ισχύει για το ζευγάρωμα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού ως τώρα:

Σύνολο βαθμών: Ολυμπιακός 4, ΠΑΟΚ 4

Διαφορά τερμάτων: Ολυμπιακός 4-3, ΠΑΟΚ 3-4

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι εφόσον ο ΠΑΟΚ φτάσει στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής όντας στο -3 από τον Ολυμπιακό, χρειάζεται μια οποιαδήποτε νίκη καθώς θα τον ξεπεράσει έτσι στην μεταξύ τους ειδική βαθμολογία.

Αν είναι ισόβαθμος με τους “ερυθρολεύκους”, τότε στον Δικέφαλο ΔΕΝ θα αρκεί η ισοπαλία στην Τούμπα καθώς ο αντίπαλος του θα υπερτερεί στη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων.

Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο όπου ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στην Λεωφόρο (και το διπλό στον Βόλο) και σε συνδυασμό με δυο πιθανές ήττες του Ολυμπιακού στα αθηναϊκά ντέρμπι, φτάνοντας έτσι έναν (ή τρεις) βαθμούς πάνω από τους Πειραιώτες πριν την Τούμπα. Τότε θα παίζει για δυο αποτελέσματα (1Χ) για να κατακτήσει την τρίτη θέση.

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK