Όταν το 5% σου δίνει διορισμό…

Η κυβέρνηση της εμπιστεύτηκε μια θέση στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών. Τα σχέδια που είχαν ήταν μεγάλα. Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη απέτυχε παταγωδώς, αλλά τα σχέδια παραμένουν μεγάλα. Παράλογο;

Είχες μια δουλειά να κάνεις! Μια δουλειά…

Δεν έγινε έτσι ακριβώς, αλλά μάλλον έγινε κάπως έτσι. Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη ήταν το προηγούμενο καλοκαίρι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές. Είχε όλη τη στήριξη του Ολυμπιακού και όλο τον επικοινωνιακό μηχανισμό των ερυθρολεύκων να δουλεύει για εκείνη. Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ιστοσελίδες, εφημερίδες, όλοι στην υπηρεσία της… Σιδηράς Κυρίας των ερυθρολεύκων, με σκοπό την εκλογή της και την παρουσία της στη Βουλή. Οι φήμες την ήθελαν να είναι στις σκέψεις του σημερινού πρωθυπουργού μέχρι και για Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, κάτι που φυσικά είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ωστόσο, απέτυχε και τώρα το… σύστημα αναγκάζεται να εκτεθεί ξανά προκειμένου να την ορίσει διευθύντρια στο ΣΕΦ.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση; Βάσει σπουδών και βιογραφικού θα έλεγε κανείς ότι κατέχει τη… δουλειά. Είναι στον τομέα που έχει σπουδάσει, ωστόσο ποια πρότερη εμπειρία την καθιστά ικανή να διαχειριστεί μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της χώρας; Κι επιπλέον του είναι, υπάρχει το φαίνεσθαι το οποίο ουδέποτε τιμούσε την Χριστίνα Τσιλιγκίρη και εξαιτίας του οποίου ποτέ δε θα μπορέσει να γίνει πρόσωπο κοινής αποδοχής!

Πίσω, όμως, στη δουλειά που δεν έγινε στις 7 Ιουλίου. Η Χριστίνα Τσιλιγγίρη ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιά. Ανακοινώθηκε τέλος Μαΐου και είχε σχεδόν σαράντα μέρες να φροντίσει την προεκλογική της εκστρατεία να μιλήσει με ανθρώπους, να περπατήσει στις γειτονιές, να πείσει ότι αξίζει την ψήφο και εντέλει να αποτύχει! Παταγωδώς… Συγκέντρωσε 8.074 ψήφους και ήταν συνολικά 13η στην περιφέρειά της. Έκτη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ και εφτά υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν περισσότερες ψήφους από εκείνη.

Γιατί αποτυχία θα πει κανείς; Μα, φυσικά, γιατί όλος ο μηχανισμός του Ολυμπιακού είχε στηθεί στην προώθησή της. Και η ίδια είχε στηρίξει μεγάλο κομμάτι του προεκλογικού της αγώνα στο όνομα της ομάδας που υπηρετεί και την οποία, όπως δήλωνε, δε θα σταματούσε να υπηρετεί. «Όπως είπα και παραπάνω, έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας και η δουλειά μου στον Ερασιτέχνη είναι ανεξάρτητη από την υποψηφιότητά μου. Η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινά σύντομα και εγώ έχω να δώσω πολλά και το σύλλογο, για αρκετά χρόνια ακόμα. Θα συνεχίσω να υπηρετώ κανονικά τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών».

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη ήθελε να είναι η πρώτη γυναίκα που θα κατάφερνε να εκλεγεί στη Β’ Πειραιά μετά από 45 χρόνια, ωστόσο δεν το κατάφερε. Η τελευταία της προεκλογική ομιλία έγινε παρουσία 2.500 ανθρώπων, έγινε στο V’ ammos του Σταδίου Καραϊσκάκη και προλογίστηκε από ανθρώπους που επίσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό, όπως ο Γιάννης Μώραλης. Ίσως κάπου μπέρδεψε τη Β’ Πειραιά, μια εκλογική περιφέρεια εργατικών τάξεων με χαμηλό κατά μέσο όρο εισόδημα, με τη σύγχρονη βιτρίνα του Ολυμπιακού που έχει ξεφύγει από όσα παραδοσιακά πρέσβευε.

Ενδεχομένως να έγινε και δέσμια της… εμμονής της να αναφέρεται στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την πρόθεση του να αφήσει έργο στον Πειραιά, άλλοτε με το κολυμβητήριο και άλλοτε με το λιμάνι, ξεχνώντας ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικό προβλήματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων από το πού θα παίζει πόλο ο Ολυμπιακός. «Σε ό,τι αφορά το Κλειστό Κολυμβητήριο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δεσμευθεί πως θα υλοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, είναι κορυφαία προτεραιότητα. Είμαστε σε κορυφαίο επίπεδο στην υδατοσφαίριση και είναι ντροπή και μόνο οι σημερινές συνθήκες. Οι ξένοι απορούν πώς δημιουργούνται πρωταθλητές σε αυτές τις συνθήκες».

Η ευκαιρία της Χριστίνας Τσιλιγκίρη πέρασε. Ο λαός της Β’ Πειραιώς δεν τη θεώρησε άξια να τον εκπροσωπήσει. Σε σύνολο 147.193 έγκυρων ψηφοδελτίων, πήρε 8.074 ψήφους. Το νούμερο αντιστοιχεί σε ποσοστό 5,4%. Το ποσοστό 5,4% πώς βγάζει διευθύντρια στο ΣΕΦ;

Source: inpaok.com