Όταν ο Ιβάν Σαββίδης απελευθέρωσε τον ΠΑΟΚ!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα τσάι το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ (videos)

Η 12η Μαΐου είναι μια ξεχωριστή ημερομηνία για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, τόσο για αγωνιστικούς όσο και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ο Δικέφαλος έχει πανηγυρίσει δυο φορές την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, αποπληρώνοντας το δυσβάσταχτο χρέος της προς το δημόσιο. Ήταν μια από τις πολλές «ηχηρές» απαντήσεις που έχουν λάβει όσοι αναζητούσαν τρόπο για να αμφισβητήσουν τις προθέσεις του.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το 2012 ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά».

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρία χρόνια, με τον Ιβάν Σαββίδη να εκδηλώνει πολλές φορές την απορία του για το γεγονός ότι αναζητούσε τρόπους να αποπληρώσει το χρέος της ΠΑΕ, και δεν έβρισκε ανταπόκριση.

Στις 12 Μαΐου 2015 γράφτηκε μια από τις σπουδαιότερες μέρες στη σύγχρονη ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο βραχνάς των χρεών αποτέλεσε οριστικά παρελθόν. Ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω μιας σειράς προσωπικών ενεργειών ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρεία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους.

Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απελευθερώθηκε από τα βάρη του παρελθόντος, ενώ παράλληλα έγινε η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επέλεξε την πλήρη αποπληρωμή χρέους της.

«Δεν ήθελα να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ»

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την αποπληρωμή των χρεών, ο Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει:

«Μόλις δώσαμε στην εφορία τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταβολή των χρημάτων. Πληρώσαμε 10.886.000 ευρώ και με αυτό τελειώσαμε το θέμα των οφειλών του ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς, όλους όσοι πίστευαν, αλλά και τους δύσπιστους.

Ο ΠΑΟΚ είναι σωστός απέναντι στην πολιτεία και τους δανειστές του. Τελειώσαμε αυτή τη μακροχρόνια διαδικασία και απελευθερώσαμε τον σύλλογο από αυτό το βάρος. Τώρα με προσοχή και περισυλλογή θα κάνουμε βήμα-βήμα την αλλαγή του συστήματος του ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε μπροστά.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι ευτυχισμένος που θα μπορώ ενεργητικά να αρχίσω να υλοποιώ τις σκέψεις μου. Αυτό για μένα ήταν θέμα αρχής. Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα.

Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία.

Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά». Και χαριτολογώντας πρόσθεσε: «Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ».

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK