Οι προτάσεις της ΑΕΚ για Play Off και… Covid

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συμφώνησε μαζί της και ο Κώστας Καραπαπάς

Η ΑΕΚ (όπως και ο ΠΑΟΚ) έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στο ΔΣ της Super League για να κλείσει θέματα που απασχόλησαν έντονα φέτος στη διάρκεια της σεζόν.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον ορισμό της ημερομηνίας κλήρωσης για το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος, η «ένωση» μέσω του διευθύνοντος συμβούλου κι αντιπροέδρου της ΠΑΕ κ. Γιώργου Κοσμά πρότεινε (θα το κάνει και επίσημα εγγράφως στην συνέχεια), να γίνεται και ο ορισμός του προγράμματος των Play Off μαζί με της κανονικής περιόδου.

 

Δηλαδή, η ΑΕΚ προτείνει να γίνεται εξαρχής η κλήρωση με τους αριθμούς 1-6, χωρίς να είναι ξεκάθαροι ποιες ομάδες θα έχουν καταλάβει τις αντίστοιχες θέσεις.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ είναι πως δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση με το πρόγραμμα οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Ακόμα και εάν προκύψει κάτι αντίστοιχο μελλοντικά, κανείς δεν θα μπορεί να σκεφτεί πως υπήρξε κάποια σκοπιμότητα ή οποιοδήποτε είδος χειραγώγησης της διαδικασίας.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο του νέου πρωταθλήματος και με δεδομένο πως η επιτροπή που ασχολήθηκε με αυτό είχε οριστικοποιήσει τις προτάσεις της πριν κηρυχθεί από τον Π.Ο.Υ. η λήξη του χαρακτηρισμού της Covid ως πανδημία, η ΑΕΚ ζήτησε να υπάρξει αλλαγή αντίστοιχα και στον κανονισμό διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, έτσι ώστε να μην δημιουργείτε σύγχυση αντίστοιχη με αυτή μέσα στα Play Off την χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Η συγκεκριμένη πρόταση σχολιάστηκε και από τον Ολυμπιακό μέσω του εκπροσώπου του κ. Καραπαπά, ο οποίος ανέφερε πως αυτό είναι αυτονόητο πλέον καθώς δεν υπάρχει θέμα covid ως πανδημία και ειδική συνθήκη.

Στον τρέχον ΚΑΠ δινόταν η δυνατότητα να θεωρηθεί λόγος ανωτέρας βίας ο covid. Δεν όριζε σε καμιά περίπτωση αναβολή για κρούσματα, αλλά έδινε την δυνατότητα εξέτασης αιτήματος για λόγους ανωτέρας βίας κι έδινε ως παράδειγμα πιθανή έξαρση κάποιας πανδημίας.

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK