Οι διαφορές Europa και Conference League

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι ισχύει για τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ανδρέας Δημάτος

Για τα ισχύοντα δεδομένα αναφορικά με τις ευρωπαϊκές προοπτικές του τρίτου της βαθμολογίας ή του Κυπελλούχου Ελλάδας μίλησε ο Ανδρέας Δημάτος.

Το στέλεχος της UEFA εξήγησε τις πιθανότητες και τις διαφορές που υπάρχουν για τον ΠΑΟΚ, εφόσον πάρει αυτός το “καλό” εισιτήριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάτου:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει από αυτή την Κυριακή, χωρίς να περιμένει τίποτα, το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα συνδυασμό εξέλιξης ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και τις νικήτριες των κυπέλλων Ευρώπης και, κυρίως, του Κόνφερενς Λιγκ που είναι λίγες οι πιθανότητες να έχει η κάτοχος εισιτήριο από την χώρα της (μόνο η Φιορεντίνα μπορεί μέσω κυπέλλου), για να διαπιστώσουμε αν ο 3ος θα πάρει μέρος στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι κάποιοι συνδυασμοί που δεν είναι απίθανοι.

Δεν εξαρτάται μόνο από το Κόνφερενς Λιγκ, αλλά και από το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, τελικά, ο κυπελλούχος Ελλάδας ή ο 3ος να έχει αυτή την απίστευτα ευνοικά εξέλιξη, με παιχνίδια 24 και 31 Αυγούστου και σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους είτε του Γιουρόπα, είτε του Κόνφερενς. Μπορεί το παιχνίδι της Κυριακής να καθορίσει έναρξη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων με ένα μήνα διαφορά. Τέλη Ιουλίου με τέλη Αυγούστου».

Για τη διαφορά στα χρήματα: «Είναι σημαντική η διαφορά στα χρήματα. Υπήρξε σημαντική αύξηση στο Γιουρόπα σε σχέση με την προ Κόνφερενς εποχή. Επίσης, στο Γιουρόπα ακόμη και η 3η θέση στους ομίλους σου δίνει το «σωσίβιο» να συνεχίσεις στην Ευρώπη για να περάσεις στους «16» του Κόνφερενς. Μπορεί η οικονομική διαφορά ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις να είναι και της τάξης από 30% μέχρι 50%. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει παραπάνω χρήματα γιατί είναι και το περίφημο market pool».

 

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK