Κόλαφος η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για Ολυμπιακό!

Κόλαφος η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για Ολυμπιακό!

Αναφορά και στον τραυματισμό του αστυνομικού στο «Καραϊσκάκης»

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είναι ο Ολυμπιακός, καθώς σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας, κινδυνεύει με τιμωρία από 2-4 αγωνιστικές.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν την Τετάρτη (4/12) σε απολογία από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της διοργανώτριας, θα απολογηθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή  και εφόσον τα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στην έκθεση του παρατηρητή της Σούπερ Λιγκ, τότε πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 15, 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα που απαιτεί είτε φθορά ξένης περιουσίας, είτε βιαιοπραγία, για να επιβληθεί η ποινή των αγωνιστικών και το βαρύ πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ.

Στην έκθεση της Αστυνομίας, γίνεται λόγος για ρίψη αντικειμένων από άτομα με διαπίστευση του Ολυμπιακού «στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί για την προστασία της αποστολής του ΠΑΟΚ, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός αστυνομικού». Όλα αυτά πριν από τη σέντρα του αγώνα.

Επίσης, ότι η είσοδος στον διάδρομο προς τα αποδυτήρια… «είχε σφραγιστεί, κατά παράβαση της παραγράφου 6 της σχετική απόφασής μας, με αποτέλεσμα αμφότερες οι αποστολές να κινηθούν πεζή προς τ’ αποδυτήρια» και ότι με τη λήξη του ημιχρόνου άτομα με διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού επιχείρησαν να μπουν στην φυσούνα αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αναλυτικά η έκθεση της Αστυνομίας:

«Τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητικών αποστολών κατά την άφιξή τους στο γήπεδο στάθμευσαν εκτός του περιφραγμένου διαδρόμου που οδηγεί προς την είσοδο του προθαλάμου των αποδυτηρίων των αθλητών διότι η είσοδος προς το διάδρομο είχε σφραγιστεί, κατά παράβαση της παραγράφου 6 της σχετική απόφασής μας, με αποτέλεσμα αμφότερες οι αποστολές να κινηθούν πεζή προς τ’ αποδυτήρια.

Είκοσι περίπου άτομα που βρίσκονταν σε σημείο του διαδρόμου έξω από τα γραφεία των δημοσιογράφων και έφεραν διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού εξύβρισαν λόγω και έργω την αποστολή του ΠΑΟΚ από την πλευρά της οποίας υπήρξε ρίψη πλαστικού φιαλιδίου νερού προς τους διαπιστευμένους.

Κατόπιν αυτού οι διαπιστευμένοι επιτέθηκαν απρόκλητα με ρίψεις αντικειμένων (κάδους σκουπιδιών, πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά αντικείμενα) στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί για την προστασία της αποστολής του ΠΑΟΚ, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και ενώ οι αποστολές κατευθύνονταν προς τ’ αποδυτήρια άτομα με διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη φυσούνα χωρίς η διέλευσή τους από κει να προβλέπεται από τις διαπιστεύσεις τους. Με παρέμβαση της αστυνομίας τα εν λόγω άτομα απομακρύνθηκαν.

Πριν την έναρξη του αγώνα άγνωστοι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας προέβησαν στη χρήση 200 πυρσών και κροτίδων με αποτέλεσμα τη δεκάλεπτη καθυστέρηση έναρξης του αγώνα.

Δεν έλαβε χώρα, ούτε αναφέρθηκε τραυματισμός μέλους της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας».

πηγή: SDNA

Source: inpaok.com