«Κινδυνεύει με υποβιβασμό η Ξάνθη, εάν»

Τι προκύπτει από την ΕΕΑ- Δεν αφορά τον ΠΑΟΚ η υπόθεση

Διεξάγεται σήμερα (16/1) η ακρόαση της υπόθεσης της Ξάνθης, με το πρώτο κομμάτι της εκδίκασης να αφορά αποκλειστικά την ακριτική ΠΑΕ, αφού εξετάστηκε η υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών από την ΒΙΑΜΑΡ στην Insports.

Όπως έλεγε το μέλος της Επιτροπής, Ειρήνη Μαρούπα, σε πηγαδάκια «ολοκληρώσαμε το πρώτο σκέλος που αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τη ΒΙΑΜΑΡ στην Insports».

Να σημειωθεί βέβαια, ότι για τη μεταβίβαση των μετοχών έχει δοθεί άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου 2019.

«Δεν ενημερωθήκαμε για τη μεταβίβαση, κίνδυνος υποβιβασμό για Ξάνθη αν…»

Από την Επιτροπή τονίζουν ότι η άδεια ήταν έγκριση για να γίνουν οι συζητήσεις και ότι η Ξάνθη δεν ενημέρωσε εντός του 10ημέρου που προβλέπει ο νόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών. Επίσης, ότι το συγκεκριμένο παράπτωμα, αν διαπιστωθεί παράβαση, θεωρείται «βαρεία παράβαση» και σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα και προβλέπει υποβιβασμό.

Από την πλευρά της, η Ξάνθη απαντά πως:

«Από την πλευρά μας δεν έχει γίνει καμία παρατυπία. Όλα έχουν γίνει νόμιμα και αν υπάρχει κάποια αστοχία έχει γίνει εκ παραδρομής» υποστήριζαν από την Ξάνθη.

Source: inpaok.com