Κανένα περιθώριο για νέο λάθος…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H ήττα στον τελικό, και ο ευρωπαϊκός δρόμος

Ο τελικός Κυπέλλου έκλεισε με τρόπο πικρό τη χρονιά για τον ΠΑΟΚ, με την ήττα από την ΑΕΚ να επηρεάζει και την επόμενη σεζόν, μιας και θα ξεκινήσει δεδομένα πλέον από τον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League.

Αυτό μειώνει τον διαθέσιμο χρόνο, αφού οι «ασπρόμαυροι» θα δώσουν τα πρώτα τους επίσημα παιχνίδια για τη νέα σεζόν στα τέλη Ιουλίου, και θα κληθούν να περάσουν από τρεις προκριματικούς γύρους, για να επιστρέψουν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τη φετινή αποτυχία, με τον πρόωρο αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας.

Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα μέσα από το INPAOK, o Δικέφαλος θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών, σε ολόκληρη την πορεία των προκριματικών και στη θεωρία θα κληθεί να αντιμετωπίσει υποδεέστερους αντιπάλους.

Πρόκειται όμως για έξι παιχνίδια από τους ομίλους, μια πορεία που ο ΠΑΟΚ έχει να διανύσει σε μια διοργάνωση  από το 2015-16, αν εξαιρέσει κανείς τις σεζόν που ξεκινούσε από τα προκριματικά του Champions League και σε περίπτωση αποκλεισμού έπεφτε στο Europa.

Τότε, όπως και τώρα, δεν υπήρχε το μαξιλαράκι της κατώτερης διοργάνωσης σε περίπτωση αποκλεισμού. Πλέον αυτό δεν υπάρχει, άρα ο Δικέφαλος δεν έχει περιθώριο λάθους.

Ήδη βίωσε κάτι ανάλογο το καλοκαίρι του 2022 και για λόγους ευρωπαϊκής βαθμολογίας, δεν υπάρχει χώρος για νέο λάθος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμος το συντομότερο δυνατό, και με αυτό το δεδομένο σύντομα αναμένεται να αρχίσει η προεργασία για τη νέα χρονιά, έχοντας προγραμματιστεί ήδη meeting για το ζήτημα των μεταγραφών και των ανανεώσεων.

 

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK