«Είναι αρχηγός ο Ίνγκασον»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ίνγκι Ίνγκασον ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον, σημειώνοντας ότι ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ μπορεί να προσφέρει πολλά στον Δικέφαλο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης σκιαγράφησε το προφίλ του Ισλανδού κεντρικού αμυντικού, τονίζοντας ότι ο Ίνγκασον μπορεί να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ, αρκεί να του δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου που χρειάζεται προκειμένου να ξεδιπλώσει τις αρετές του στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, κατέκτησε το νταμπλ την περσινή σεζόν και διεκδικεί εκ νέου το πρωτάθλημα. Έχει ένα ισχυρό γκρουπ παικτών και αυτό το γεγονός κάνει πιο δύσκολη την παρουσία ενός ακόμη παίκτη στην ενδεκάδα. Όμως, από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Βαρέλα, ο Ινγκασον, μπορεί να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ και να δέσει με τον Κρέσπο και τους υπόλοιπους παίκτες.

Είναι αρχηγός, τον έχω παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια της Εθνικής Ισλανδίας και είναι δυναμικός ο τρόπος παιχνιδιού του. Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ, είχε μπροστά του ένα ακλόνητο δίδυμο, τους Βαρέλα και Κρέσπο που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια μαζί στην ομάδα. Ήταν δύσκολο από την ημέρα που ήρθε, να διεκδικήσει απευθείας μία θέση στην ενδεκάδα».

Ακόμη ο Γκρέταρσον πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ευκαιρία του. Ήρθε στον ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο, είναι σε μία νέα χώρα, χρειάστηκε να προσαρμοστεί και τώρα του δίνεται η ευκαιρία, εξαιτίας του τραυματισμού του Βαρέλα. Πιστέψτε τον, είναι αρχηγός και εφόσον κάνει τρία – τέσσερα καλά παιχνίδια, είμαι βέβαιος πως θα ασκήσει πίεση με την απόδοση του, στον προπονητή του ΠΑΟΚ, για να τον διατηρήσει στο βασικό σχήμα. Να είναι μόνιμος στην ενδεκάδα».

«ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ»

Ο Γκρέταρσον ανέδειξε και τα επιθετικογενή στοιχεία του Ινγκασον: «Με την Εθνική Ισλανδίας έχει σκοράρει όπως και στην προηγούμενη ομάδα του, την Ροστόφ. Όταν προωθείται παίρνει καλές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή και αυτό το γεγονός τον βοηθά, για να γίνει απειλητικόs προς την αντίπαλη εστία. Θα ήθελα ακόμη να προσθέσω πω ο Ινγκασον μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας. Επειδή όμως είναι δεξιοπόδαρος, προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα για την ομάδα του, να παίζει ως δεξιός στόπερ.Εκεί μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Πρέπει όμως, ειδικά τώρα να του δείξετε εμπιστοσύνη γιατί μπορεί να προσφέρει πολλά στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ».

Ο Αρναρ Γκρέταρσον που είχε διατελέσει στο παρελθόν τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ, τόνισε ακόμη: «Ο Ινγκασον είναι πολύ δυνατός στις μονομαχίες και αυτό είναι ένα μεγάλο προσόν για ένα κεντρικό αμυντικό. Πρέπει όμως να του δοθεί λίγος χρόνος από την στιγμή που θα μπει στην ενδεκάδα, για να δείξει την αξία του».

Source: inpaok.com