Δούκας: «Δεν περίμενα να πέσει στην ίδια λούμπα κι ο Ντέμης»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο Ντέμης Νικολαϊδής νωρίτερα σε ημερίδα της ΕΠΟ μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε για τον εθισμό του στο αλκόολ και όχι μόνο.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε ανάρτηση για αυτό το γεγονός:

«Σε πρόσφατη ανάρτηση με αφορμή κάποια λεγόμενα του Ντέμη Νικολαΐδη για τον Λουτσέσκου, είχα μια σύντομη συζήτηση μέσω μηνυμάτων με φίλο της ΑΕΚ.

Με πολύ ευγενικό τρόπο εξέφρασε τις ενστάσεις για τις αναφορές στην πρώην σημαία της ομάδας του και για να μην τα πολυλογώ, του απάντησα:

«Ακριβώς επειδή μιλάμε για μια προσωπικότητα σαν τον Ντέμη, είχα την προσμονή να μην ταυτιστεί με τον κλασικό συρφετό που βρίζει τον Λουτσέσκου βγάζοντας κόμπλεξ. Με τους άλλους δεν ασχολήθηκα διότι οι στόχοι είναι προφανείς αφενός, δεν πείθουν κανέναν αφετέρου. Ειδικά τους κολλημένους που παπαγαλίζουν ακατάπαυστα και δεν έχουν την ανάγκη κάποιου ινστρούχτορα για να τους δώσει σύνθημα.

Δεν περίμενα όμως να πέσει στην ίδια λούμπα κι ο Ντέμης, κατηγορώντας έναν προπονητή που κάνει το αυτονόητο, υπερασπιζόμενος τα δίκαια του και τον ιδρώτα των παικτών του.

Όποιος έχει διαφορετική άποψη μπορεί να εξηγήσει το λάθος του Ρασβάν ή να παραθέσει τα ψέματα που λέει.

Κανένας δεν το έκανε, απλώς κρύβονταν πίσω από ανούσια και ανόητα κλισέ περί διχασμού». Ο Ντέμης δεν είναι ένας ακόμη πρώην ποδοσφαιριστής ή παράγοντας, ήταν και παραμένει χαρισματική φυσιογνωμία.

Σωστή ή λάθος, η οπτική του είναι -σχεδόν- πάντα αποστασιοποιημένη από συμπάθειες ή και προτιμήσεις που ποτέ δεν έκρυψε…
Σήμερα μίλησε σε ημερίδα, όπου μεταξύ άλλων εξιστόρησε προσωπικά βιώματα από την καριέρα του αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Όση λάμψη κι αν συνοδεύει μια πετυχημένη αθλητική καριέρα, καθιστά αόρατη στο κοινό την σκληρότητα της επόμενης μέρας.

Στην πραγματικότητα, όσο πιο απαστράπτουσα είναι η καριέρα τόσο δυσχεραίνει την προσαρμογή στο αύριο.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μετάβαση σε μια άλλη ζωή, που ισοδυναμεί με Γολγοθά για κάποιον που έμαθε να ζει αλλιώς για 2-3 δεκαετίες.

Και ξαφνικά μέσα σε μια μέρα πρέπει να αλλάξει τα πάντα εξ΄ ολοκλήρου, στην ουσία να ξαναγεννηθεί στα 30 φεύγα, όντας αναγκασμένος να ξεριζώσει μονομιάς μια καθημερινότητα που ήταν το οξυγόνο του και τρόπος ζωής.

Ο Ντέμης δεν δίστασε να αναφερθεί σε προσωπικές περιπέτειες και…πτώσεις, με τα λεγόμενα του να αποτελούν φάρο.

Όχι μόνο για νυν αθλητές που αργά ή γρήγορα θα βρεθούν στην ίδια θέση, αλλά για κάθε άνθρωπο που το αναπάντεχο της ζωής τον οδηγεί σε αδιέξοδα, αναγκάζοντας τον να χάσει το νόημα της ύπαρξης του.

Τα μισά σχόλια που διάβασα, ήταν του τύπου «μα έχασε τον βηματισμό του, κάποιος που έβγαλε τόσο χρήματα;»

Δεν είναι μόνο ο Ντέμης βέβαια, υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα πιο πλούσιων και διάσημων που δεν έχασαν απλώς το νόημα της ζωής για ένα διάστημα, αλλά την κατέστρεψαν για πάντα.

Κι ενώ τα παραδείγματα μαρτυρούν πως πρόκειται για κανόνα και όχι για εξαίρεση, εντούτοις συνεχίζει να υπάρχει κόσμος που επιμένει πως η ευτυχία βρίσκεται εκεί που όσοι πήγαν τους λένε ότι βασιλεύουν η δυστυχία και τα ανυπέρβλητα ψυχικά αδιέξοδα.

Είναι πραγματικά τρομερό, να σου εξηγούν οι κάτοικοι μιας τοποθεσίας ότι εκεί κάνει παγωνιά κι εσύ που δεν έχεις πάει ποτέ, να επιμένεις ότι κάνει ζέστη!

Και φυσικά δεν μιλάμε για τον στόχο ή την επιθυμία να ζήσεις άνετα, χωρίς προβλήματα επιβίωσης.

Είναι εντελώς διαφορετικό όμως, να πιστεύεις πως το νόημα της ύπαρξης κρύβεται στην πισίνα μιας μεζονέτας και στην πολυτέλεια της Ferrari..

Πολλά συγχαρητήρια στον Ντέμη λοιπόν, όχι μόνο επειδή κάθε λόγος ανθρώπου με τέτοιο εκτόπισμα, βγαλμένος από προσωπικές εμπειρίες, έχει ξεχωριστή απήχηση στο κοινό.

Κυρίως γιατί με τα social να έχουν μετατραπεί σε τόπο έξαρσης συσσωρευμένων συμπλεγμάτων, προτίμησε να δώσει ένα σωστό μάθημα ζωής, αν και γνώριζε πως μεταξύ άλλων θα εισπράξει ειρωνεία και χυδαίες αναφορές στην προσωπική του ζωή».

 

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK