Δίωξη στον Ολυμπιακό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για τη διαρροή μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν καταφερθεί -ακόμα μία φορά- με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ και ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός για «δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας».

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

1. Σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός-ΑΕΚ που διεξήχθη την 23-4-2023 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Σε βάρος της ΕΠΣ Σερρών, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Απόλλων Παραλιμνίου-Θερμαϊκός Θέρμης που διεξήχθη την 23-4-2023 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα, προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν τη τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Source: inpaok.com

Με την ευγενική χορηγία του INPAOK