«Αυγενάκης, εκβιασμοί, λαθρεμπόριο, απειλές!»

Μπορεί ο Λευτέρης Αυγενάκης να ευαγγελίζεται τώρα την πάταξη της βίας στον αθλητισμό ως αρμόδιος Υφυπουργός της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός από την περίοδο που προκαλούσαν σάλο οι αποκαλύψεις που τον συνέδεαν με «εγκληματική διαπλοκή».

Πιο συγκεκριμένα, πριν από δυο χρόνια, η εφημερίδα «Documento» είχε δημοσιεύσει… τέρατα για τον τότε γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που είχε τίτλο «ΝΔ-Gate με πρωταγωνιστή τον Γραμματέα», έκανε λόγο για «συνακροάσεις που καίνε τον Λευτέρη Αυγενάκη», ισχυριζόταν ότι στην υπόθεση αυτή υπάρχουν «εγκληματική διαπλοκή και ρουσφέτια σε ποινικούς», ενώ -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας- ο Γραμματέας της ΝΔ είναι «προνομιακός συνομιλητής του «πτωχού» με τον τρυφηλό βίο» γνωστού επιχειρηματία «ο οποίος λύνει και δένει ενώ έχει καταδικαστεί για εκβιασμό εμπόρου χρυσού». Επίσης, γινόταν λόγος για «εξυπηρετήσεις» ατόμων που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων και απειλές κατά δημοσιογράφων.

Όπως ήταν λογικό, τα όσα βγήκαν στο φως για τον κ. Αυγενάκη είχαν προκαλέσει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με δριμείες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση του Σύριζα που ζητούσε εξηγήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απάντηση επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία, και η μοναδική αντίδραση ήταν η άτακτη προσφυγή του κ. Αυγενάκη στην δικαιοσύνη για το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Στην ενέργεια του Αυγενάκη, η εφημερίδα Documento είχε απαντήσει ως εξής:

«Ο Γραμματέας της ΝΔ και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Λευτέρης Αυγενάκης, όπως αποκαλύπτει το Documento, συνομιλεί με εκβιαστές και ποινικούς που ερευνώνται για μαύρο χρήμα, τους κάνει ρουσφέτια και παίρνει δωράκια απ αυτούς. Οι ίδιοι οι φρουροί του, τον εκθειάζουν για τη «λεβεντιά» του να εξυπηρετήσει τον απαγωγέα του επιχειρηματία Παναγόπουλου. Όταν βέβαια έχει ελεύθερο χρόνο ο κύριος Αυγενάκης στη Βουλή, μιλά για το νόμο, την τάξη και την τιμιότητα. Αντί να απαντήσει σε όλα αυτά ο κύριος Αυγενάκης με ευπρέπεια και αίσθηση ευθύνης, ανακοίνωσε πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Το έκανε μάλιστα πριν καν κυκλοφορήσει η εφημερίδα και δει τι γράφουμε. Μάλλον γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι έχει πει στις συνομιλίες με τους «φίλους» του και προσπαθεί να θολώσει τα νερά ανακαλύπτοντας «συκοφάντες». Το θέμα φυσικά δεν είναι ο κύριος Αυγενάκης αφού όσα γράφουμε είναι το περιεχόμενο δικογραφίας και οι καταγραφές των δικών του συνομιλιών από νόμιμες παρακολουθήσεις. Αντιθέτως, κατανοούμε τη δύσκολη θέση του. Το θέμα είναι ο κύριος Μητσοτάκης. Αν δηλαδή θα τον απομακρύνει από τη ΝΔ μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο, την ώρα μάλιστα που έχει διαγράψει την Κατερίνα Παπακώστα για ψύλλου πήδημα».

 

 

Source: inpaok.com