Απίστευτο: Μήνυση εναντίον του Τζήλου!

Απίστευτο: Μήνυση εναντίον του Τζήλου!

Από τον δράστη της επίθεσης στη Λάρισα

Σε μία κίνηση που εγείρει πολλά ερωτηματικά προχώρησε ο 28χρονος ως φερόμενος εκ των δραστών της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο, καταθέτοντας μήνυση τόσο κατά του διεθνούς ρέφερι, όσο και τεσσάρων αστυνομικών της Λάρισας!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο 28χρονος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Λαρισαίου ρέφερι το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου 2018 έξω από το σπίτι του, λίγες ημέρες μετά τον αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός, που ήταν ο τελευταίος ο οποίος διηύθυνε πριν την επίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ο φερόμενος δράστης κατέθεσε μήνυση τόσο κατά του Θανάση Τζήλου, όσο και τεσσάρων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας! Η μήνυση αφορά σε ψευδή καταμήνυση σε ό,τι έχει να κάνει με τον διεθνή ρέφερι και για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση, καθώς επίσης ψευδορκία και κατάχρηση εξουσίας για τους αστυνομικούς. Ακόμη δε, εγκαλείται και η Ιατροδικαστής, για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν τόσο ο Τζήλος, όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί.

Όλα αυτά βέβαια ενώ πρόκειται για μια από τις ελάχιστες -στα αστυνομικά χρονικά- υποθέσεις επίθεσης σε βάρος διαιτητή που εξιχνιάσθηκαν, με ταυτοποίηση δραστών και συλλήψεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 28χρονος στο παρελθόν υπήρξε και ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνική κατηγορία, την ημέρα των ερευνών συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του μετέβη στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) όπου και παραδόθηκε. Έτσι με βάση και το ένταλμα της Ανακρίτριας ο 28χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών της Λάρισας, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα). Ακόμη με βάση το ένταλμα σύλληψης αναζητείται ακόμη ο 46χρονος, ενώ δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ τα στοιχεία του τρίτου συνεργού των δραστών, αφού σύμφωνα και με τη μαρτυρία του διαιτητή, τρεις ήταν οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του

Source: inpaok.com