Αναβολή στη δίκη της «Συμμορίας»!

Νέα αναβολή δόθηκε στη δίκη της «Συμμορίας» που δρούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά για τις 20 Δεκεμβρίου (!), λόγω απουσίας μαρτύρων.

Έτσι σε σχεδόν 2,5 μήνες θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση στην οποία μπλέκονται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και αρκετά ακόμη σημαντικά ονόματα.

Η έδρα αποφάσισε να δώσει νέα αναβολή, αυτή τη φορά για τις 20 Δεκεμβρίου, λόγω της απουσίας βασικών μαρτύρων.

Από τους 28 κατηγορούμενους ήταν παρόντες μόνο οι επτά. Συγκεκριμένα οι Κουρίδης, Σταθόπουλος, Δούρος, Παπακωνσταντίνου, Μπριάκος, Προύντος και ο Ηλίας Σπάθας.

Ξανά απών ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Βασίλη Δημακόπουλο.

Από τους 24 μάρτυρες παρόντες ήταν μόνο έξι: οι Κύρος Βασάρας, Αλέξης Κούγιας, Κυριάκος Θωμαΐδης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ιωάννης Καλύβας και Νίκος Παναγόπουλος.

Έτσι η πολύκροτη δίκη θα συνεχιστεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκεμβρίου.

Επίσης, όπως σημειώνει το SDNA, αποφασίστηκε η βίαιη προσαρμογή των μαρτύρων που σήμερα δεν έδωσαν το παρών, πρόστιμο 200 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς καθώς επίσης να υποχρεωθούν να καταβάλλουν τα δικαστικά έξοδα.

Η αναβολή προκάλεσε την αντίδραση των μαρτύρων όπως του Αλέξη Κούγια, του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ, Ιωάννη Καλύβα και του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα.

«Δεν γίνεται, δεν μπορώ» διαμαρτυρήθηκε ο Ιωάννης Καλύβας.

«Η δίκη αναβάλλεται, κάντε ότι θέλετε» του απάντησε η πρόεδρος.

«Την πρώτη φορά δεν βάλαμε πρόστιμο σε όσους έλειπαν. Τους δώσαμε μια ευκαιρία. Ότι μπορέσαμε κάναμε» είπε χαρακτηριστικά η κα. Βελισσάρη.

Source: inpaok.com