Έφτασε στην πηγή αλλά…
Σαν σήμερα (27/5) πριν από 31 χρόνια ο ΠΑΟΚ αναμετρήθηκε με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, για τον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Δικέφαλο να γνωρίζει την ήττα με 2-0, με αποτέλεσμα να χάσει ακόμη έναν τελικό.
Στον πρώτο τελικό και στο γήπεδο της Τούμπας, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Στον Πειραιά οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν να πάρουν ενα θετικό αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και στο 21ο λεπτό πήραν το προβάδισμα, χάρις σε τέρμα του Λιτόφτσενκο
Δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0, με κεφαλιά του Τσαλουχίδη. Στο 69′ Σάβιτσεφ άφησε τους «ερυθρόλευκους» με δέκα παίκτες, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο, να μην εκμεταλλεύεται την αριθμητική υπεροχή του.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Βλάχος, Νεντίδης (54′ Χαντζίδης), Τσαλουχίδης, Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκης, Σάβιτσεφ, Προτάσοφ, Σοφιανόπουλος (64′ Καραπιάλης).
ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Οικονομίδης, Μαλιούφας (73′ Μήτογλου), Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης, Μπορμόκης, Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς (46′ Καλογερόπουλος), Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης.
Source: inpaok.com
Με την ευγενική χορηγία του INPAOK