Με εντυπωσιακό ρυθμό έχει μπει στη φετινή LaLiga η Μπαρτσελόνα, συνδυάζοντας το απόλυτο των νικών με μία εξαιρετικά παραγωγική επίθεση που έχει ήδη καταγράψει ιστορικές επιδόσεις.
Η ομάδα του Χάνσι Φλικ μετρά τέσσερις νίκες στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όμως ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει φτάσει σε αυτό το ξεκίνημα.
Οι «μπλαουγκράνα» έχουν πετύχει ήδη 17 γκολ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, κερδίζοντας με 5-0 την Έλτσε, 2-0 την Μπιλμπάο, 5-2 τη Ράγιο Βαγεκάνο και 5-0 τη Βαλένθια.
Αυτή είναι η τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του συλλόγου μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μόνο η Μπαρτσελόνα της σεζόν 1950/51 είχε σημειώσει περισσότερα τέρματα στο ίδιο χρονικό διάστημα, φτάνοντας τα 21, ενώ η ομάδα της σεζόν 1949/50 είχε 19.
Υπάρχει όμως και μία ακόμη επίδοση στην οποία η φετινή ομάδα του Φλικ βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση.
Με 17 γκολ υπέρ και μόλις δύο παθητικό, η Μπαρτσελόνα έχει συντελεστή τερμάτων +15, τον καλύτερο που έχει καταγράψει στην ιστορία της μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της LaLiga.
Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην ομάδα της σεζόν 1957/58, η οποία είχε συντελεστή +14, έχοντας πετύχει 17 γκολ και δεχθεί 3.
Έτσι, μετά από μόλις τέσσερις αγωνιστικές, η φετινή Μπαρτσελόνα έχει ήδη καταφέρει να ξεπεράσει επιδόσεις που παρέμεναν για σχεδόν επτά δεκαετίες στην ιστορία του συλλόγου.
Source : inpaok.com