August 9, 2026
Μουντιάλ: «Ναυάγησε» το σχέδιο Ινφαντίνο για τους επενδυτές_6a6d99ecc03d2.jpeg
Ο πρόεδρος τόνισε πως το πλάνο προκάλεσε αντιδράσεις και δεν τον εξυπηρετεί πλέον

Η πίεση που ασκήθηκε από ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες απέδωσε καρπούς, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να αποσύρει το σχέδιό του για τη συμμετοχή ιδιωτικών επενδυτών στα εμπορικά δικαιώματα των κορυφαίων διοργανώσεων της FIFA, μεταξύ αυτών και του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος της FIFA γνωστοποίησε την απόφασή του μέσω επίσημης δήλωσης, εξηγώντας πως το συγκεκριμένο πλάνο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και δεν εξυπηρετεί πλέον τον αρχικό σκοπό του.

«Αφού ακούσαμε προσεκτικά όλες τις απόψεις, κατέστη σαφές ότι το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει διχασμούς τέτοιας φύσης που, ανεξάρτητα από το επίπεδο υποστήριξης, δεν εξυπηρετούν πλέον τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί. Ο σκοπός μας ήταν πάντα –και θα είναι πάντα– η ενότητα και η βελτίωση. Ως εκ τούτου, η πρόταση αυτή δεν θα προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της FIFA ξεκαθάρισε πως στόχος του από εδώ και πέρα είναι να αποκατασταθεί το κλίμα συνεργασίας με όλες τις πλευρές, ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Στο εξής, πρόθεσή μου είναι να επανασυνδέσω όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, στο πνεύμα του κοινού ενδιαφέροντος για το άθλημά μας, και με στόχο τη συνέχιση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου παντού, ιδίως στις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από τη στήριξή μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ινφαντίνο υποστήριζε πως το μοντέλο ανάπτυξης των οικονομικών εσόδων της FIFA θα απέφερε σημαντικά περισσότερους πόρους στις εθνικές ομοσπονδίες, οι οποίες θα μπορούσαν να λαμβάνουν έως και 40 εκατομμύρια επιπλέον ετησίως.

Ωστόσο, η πρόταση συνάντησε ισχυρές αντιδράσεις, με την UEFA να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, έχοντας τη στήριξη των μελών της, είχε προειδοποιήσει ακόμη και με μποϊκοτάζ των διοργανώσεων της FIFA, σε περίπτωση που το σχέδιο προχωρούσε. Παράλληλα, αρκετές συνομοσπονδίες που μέχρι πρότινος στήριζαν τον πρόεδρο της FIFA διαφοροποιήθηκαν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της FIFA:

«Το πρόγραμμα “FIFA Forward Enterprise” είχε ως στόχο να αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των Ομοσπονδιών-μελών της FIFA και του αθλήματός μας σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδίως σε εκείνες τις χώρες όπου η υποστήριξη είναι πιο αναγκαία.

Επιπλέον, όπως δηλώσαμε εξ αρχής, αυτό θα γινόταν μόνο εφόσον το υποστήριζε η πλειοψηφία των Ομοσπονδιών-μελών της FIFA και πάντα στο πλαίσιο μιας διαδικασίας διαβούλευσης μαζί τους, με το Συμβούλιο της FIFA, τις Συνομοσπονδίες και τους ευρύτερους ενδιαφερόμενους φορείς.

Αφού ακούσαμε προσεκτικά όλες τις απόψεις, κατέστη σαφές ότι το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει διχασμούς τέτοιας φύσης που, ανεξάρτητα από το επίπεδο υποστήριξης, δεν εξυπηρετούν πλέον τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί. Ο σκοπός μας ήταν πάντα –και θα είναι πάντα– η ενότητα και η βελτίωση. Ως εκ τούτου, η πρόταση αυτή δεν θα προχωρήσει.

Στο εξής, πρόθεσή μου είναι να επανασυνδέσω όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, στο πνεύμα του κοινού ενδιαφέροντος για το άθλημά μας, και με στόχο τη συνέχιση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου παντού, ιδίως στις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από τη στήριξή μας».

BettingTracker.Pro – Ανάλυση των στοιχημάτων σου, Ποια αποδίδουν και ποια όχι. Ποιοι tipsters σε στέλνουν ταμείο. Προβλέψεις ποδοσφαίρου. Στρατηγικές και Μέθοδοι Στοιχηματισμού

Source : inpaok.com

Language »