H μεγάλη μέρα έφτασε, με τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει τον κάτοχο του τίτλου. Ο Βόλος φιλοξενεί έναν τελικό με έντονο «ασπρόμαυρο» χρώμα, καθώς οι δύο φιναλίστ μοιράζονται τα ίδια χρώματα.
Ο Δικέφαλος έφτασε ως εδώ αποκλείοντας διαδοχικά τον Ατρόμητο, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, επιδεικνύοντας χαρακτήρα στα δύσκολα. Όπως τόνισε και ο προπονητής του, Ραζβάν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (24/4), ο ΠΑΟΚ πέρασε από έναν «τυφώνα» για να φτάσει στον τελικό, αποδεικνύοντας ότι είναι μια ομάδα φτιαγμένη για τις μεγάλες προκλήσεις.
Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί του ΟΦΗ, μετά από μια επική πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ, εξασφάλισαν το εισιτήριό τους για τον τελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο της Λιβαδειάς. Το προπονητικό δίδυμο των Κόντη και Λαμπρόπουλου έδωσε το στίγμα, τονίζοντας πως η περσινή ήττα στον τελικό λειτούργησε ως πείσμα και πως φέτος η ομάδα είναι αποφασισμένη για το τρόπαιο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΟΦΗ θα παραταχθεί χωρίς τον Μπόρχα Γκονθάλεθ. Η απουσία του Ισπανού είναι κομβική, καθώς δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε στην τελευταία πρόβα και τέθηκε οριστικά εκτός μάχης.
Για τον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γιώργο Γιακουμάκη, Ντέγιαν Λόβρεν και Κιρίλ Ντεσπόντοφ, οι οποίοι συμπληρώνουν το απουσιολόγιο της ομάδας.
Όσον αφορά τις πιθανές συνθέσεις, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεκινήσει με τον Αντώνη Τσιφτσή στο τέρμα. Στην άμυνα, οι Μπάμπα, Κεντζιόρα και Μιχαηλίδης μοιάζουν σίγουροι, με τη θέση του δεξιού μπακ να παίζεται μεταξύ των Κένι και Σάντσες. Στη μεσαία γραμμή, αν ο Μεϊτέ κριθεί έτοιμος, θα πλαισιώσει τον Μαγκομέντ Οζντόεφ, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Ο Τάισον θα καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ αν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αγωνιστεί στο δεξί, τότε ο Ανέστης Μύθου θα πάρει θέση στην κορυφή, λόγω του κανονισμού του Κυπέλλου.
Για τον ΟΦΗ, ο Χρήστος Κόντης φαίνεται να έχει καταλήξει στους περισσότερους παίκτες της ενδεκάδας, με τον Μιχάλη Μπούση να δίνει το «παρών» στην τελευταία προπόνηση. Ο Χριστογεώργος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Λαμπρόπουλο, Κρίζμανιτς και Κωστούλα να αποτελούν την τριάδα στην άμυνα. Τη θέση του απόντα Μπόρχα Γκονθάλεθ θα πάρει ο Μαρινάκης στο δεξί άκρο, με τον Αθανασίου αριστερά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρεθούν οι Αποστολάκης και Καραχάλιος, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα συνθέσουν οι φορμαρισμένοι Σενγκέλια, Νους και Σαλσέδο.
Η σπουδαία αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sports 1 HD. Διαιτητής του τελικού ορίστηκε ο Ευαγγέλου, με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο και Φωτόπουλο. Τέταρτος θα είναι ο Βεργέτης, ενώ στο VAR θα βρίσκονται οι Παπαπέτρου και Φωτιάς.
Πηγή: inpaok.com