Με την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Play off να έχει ξεκινήσει, η ΚΕΔ γνωστοποίησε τους διαιτητές της πρεμιέρας, με τον Ντάμιαν Ρόμπερτ Σιλβέστρζακ να ορίζεται για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (5/4, 19:00).
Ο 34χρονος Πολωνός ρέφερι, που ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA, μόνο άγνωστος δεν είναι στον Δικέφαλο, καθώς το όνομά του έχει συνδεθεί με μια από τις πιο λαμπρές ευρωπαϊκές νίκες της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου.
Συγκεκριμένα, ο Σιλβέστρζακ ήταν ο «άρχοντας» της αναμέτρησης Άιντραχτ Φρανκφούρτης-ΠΑΟΚ στις 30 Νοεμβρίου 2023, όπου ο Δικέφαλος πανηγύρισε ένα τεράστιο «διπλό» με 1-2.
Πέρα από το παιχνίδι της Φρανκφούρτης, ο Πολωνός έχει βρεθεί στον δρόμο και της Εθνικής μας ομάδας, διευθύνοντας την αναμέτρηση Λευκορωσία-Ελλάδα (0-0) τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο Κόρνελ Κριστόφ Πασκιέβιτς ορίστηκε στη θέση του VAR. Αν και ο Πασκιέβιτς παραμένει εν ενεργεία διαιτητής αγωνιστικού χώρου στην πολωνική Ekstraklasa, η UEFA τον εμπιστεύεται συστηματικά στις διεθνείς διοργανώσεις ως εξειδικευμένο «βαρίστα».
Πηγή: inpaok.com